Sukčiai vėl apsimetė „Google“ darbuotojais – vilnietis neteko kone 28 tūkst. eurų, šiaulietis prarado 13 tūkst.

Į gyventojų pinigus nusitaikę sukčiai vis dažniau apsimeta „Google“ darbuotojais. Meluodami, kad pavogti žmonių duomenys, nusikaltėliai vilioja dideles pinigų sumas. Šį kartą nukentėjo vilnietis, kuris prarado kone 28 tūkst. eurų.

 Google, pinigai.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Google, pinigai.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2024, 10:08 AM, atnaujinta May 3, 2024, 10:35 AM

Kaip pranešė Policijos departamentas, gegužės 2 d. apie 17 val. 8 min. į Vilniaus apskrities VPK kreipėsi vyras (gim. 1977 m.), kuris pareiškė, kad gegužės 1 d. apie 9 val. Vilniaus r., Bajorų kaime, būnant namuose, nenustatyti nusikaltėliai, prisistatę „Google“ darbuotojais (sakė, kad yra pavogti vyro asmens duomenys), apgaulės būdu, išviliojo 27 789 eurų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Šiaulių apskrities VPK praneša, kad gegužės 2 d. Šiauliuose gyvenančiam vyrui (gim. 1963 m.) mobilaus ryšio telefonu paskambino rusiškai kalbantis žmogus, kuris irgi prisistatė „Google“ darbuotoju.

Skambinęs vyras nurodė, kad iš jo elektroninio pašto paskyros nuteka duomenys, todėl reikia patvirtinti tapatybę. Norėdamas patvirtinti tapatybę bei atlikti visus kitus skambinusiojo nurodytus veiksmus, šiaulietis banko kortelę padavė atvykusiam „kurjeriui“.

Po kurio laiko vyras pastebėjo, jog iš jo sąskaitos paimta 13 000 eurų.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo didelės vertės svetimą turtą ar turtinę teisę, išvengė didelės vertės turtinės prievolės arba ją panaikino, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.