Ursula von der Leyen sulaukė priekaištų iš Vokietijos įmonių

Prieš birželį vyksiančius ES parlamento rinkimus pagrindinė Vokietijos vyriausybės jaunesniosios koalicijos partnerės kandidatė papriekaištavo ES Komisijos vadovei Ursulai von der Leyen, sakydama, kad Vokietijos verslas menkai ja pasitiki.

Ursula von der Leyen.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ursula von der Leyen.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2024, 10:32 PM

Marie-Agnes Strack-Zimmermann iš verslumą remiančios Laisvųjų demokratų partijos (FDP) pažymėjo, kad neseniai atlikta Vokietijos prekybos rūmų apklausa parodė, kad tik 5 proc. Vokietijos pramonės įmonių mano, kad Europos Sąjunga per pastaruosius penkerius metus tapo patrauklesne vieta.

„Kaip jūs galite norėti būti perrinkta Komisijos pirmininke po tokio nepasitikėjimo balso, kurį gavote iš mūsų ekonomikos?“ – paklausė FDP kandidatė partijos konferencijoje Berlyne. Vasarį U. von der Leyen pareiškė kandidatuosianti dar penkerių metų laikotarpiui ES vadovo poste.

Kaip buvusi darbo ministrė, U. von der Leyen rodo menką susirūpinimą ekonomika ir tikrai ne mažosiomis ir vidutinėmis įmonėmis, pastebėjo A. Strack-Zimmermann.

Anot jos, U. von der Leyen patvirtinta politika yra persmelkta daugybės reglamentavimo sluoksnių, o ES Komisijos pirmininkė net vengia rinkėjų savo tėvynėje.

„Tačiau politika turi būti arti žmonių. Ji turi galvoti apie rinkos ekonomiką“ – sakė FDP politikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?