J. Bidenas: JAV netieks Izraeliui ginklų Rafaho puolimui

Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas pagrasino Izraeliui tolesniais karinės įrangos tiekimo apribojimais, jei šis Gazos Ruožo pietuose esančiame Rafacho mieste surengs didelį karinį puolimą.

J. Bidenas<br>EPA-ELTA nuotr.
J. Bidenas<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2024, 7:30 AM, atnaujinta May 9, 2024, 8:26 AM

„Aiškiai pasakiau, kad jei jie (Izraelis) įžengs į Rafachą... Aš netieksiu ginklų, kurie praeityje buvo naudojami tvarkantis su Rafachu, su miestais – kurie sprendžia šią problemą“, – interviu transliuotojui CNN sakė J. Bidenas, pabrėždamas, kad „jie dar neįžengė į Rafachą“.

Trečiadienį JAV pareiškė, kad atidėjo didelę Izraeliui skirtą ginklų siuntą. Apie tokį žingsnį buvo paskelbta Vašingtone tvyrant nuogąstavimams dėl karinių operacijų Rafache.

Valstybės departamento atstovas Matthew Milleris pažymėjo, kad Izraeliui buvo aiškiai pranešta, jog JAV vyriausybė nepalaiko visapusiško Izraelio puolimo Rafache, laikomame paskutine prieglobsčio vieta civiliams.

Jis sakė, kad Izraelis dar nepristatė patikimo plano, kuris užtikrintų Rafache esančių civilių apsaugą ir jų prieigą prie humanitarinės pagalbos.

Izraelis apibūdina Rafachą kaip paskutinę didelę „Hamas“ tvirtovę Gazos Ruože.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.