Pasaulio čempionate futbolininkę bučiavusiam buvusiam Ispanijos futbolo vadovui gresia kalėjimas

Ispanijos prokurorai prašo dvejų su puse metų laisvės atėmimo bausmės susikompromitavusiam buvusiam futbolo vadovui Luisui Rubialesui, kuris teisiamas už tai, kad pabučiavo į lūpas Ispanijos rinktinės vidurio puolėją Jenni Hermoso prieš jos valią, trečiadienį paaiškėjo iš teismo dokumentų.

Luisas Rubialesas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Luisas Rubialesas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-27 18:39

Prokurorai taip pat nori, kad L. Rubialesas, kuris kaltinamas seksualiniu smurtu, sumokėtų mažiausiai 50 000 eurų kompensaciją J. Hermoso, rašoma Ispanijos teismui atsiųstame dokumente, kurio kopiją matė naujienų agentūra AFP.

Per incidentą, įvykusį rugpjūčio 20 dieną, po to, kai Ispanija įveikė Angliją ir laimėjo Australijoje vykusio pasaulio moterų futbolo čempionato finalą, L. Rubialesas abiem rankomis suėmė J. Hermoso galvą ir per jėgą pabučiavo ją į lūpas.

Bučinys buvo tiesiogiai parodytas per televiziją visam pasauliui, sukėlė visuotinį pasipiktinimą ir paskatino tarptautinę futbolo federaciją FIFA jį suspenduoti.

Tuo metu L. Rubialesas tai pavadino „savanorišku“ bučiniu į lūpas, tačiau 33 metų J. Hermoso teigė, kad taip nebuvo.

Pagal Ispanijos įstatymus bučinys be sutikimo gali būti laikomas seksualiniu smurtu – tai nusikaltimų kategorija, kuriai priskiriami visi seksualinio smurto atvejai.

L. Rubialesas „abiem rankomis sugriebė žaidėjos galvą ir netikėtai, be žaidėjos sutikimo ar pritarimo, pabučiavo ją į lūpas“, – rašoma prokurorų pateiktame dokumente.

Supratęs, kad bučinys gali turėti „asmeninių ir profesinių pasekmių“, nes rugpjūčio 26 dieną FIFA jį nušalino nuo pareigų, L. Rubialesas ir jo aplinka pradėjo daryti „nuolatinį spaudimą“ J. Hermoso, kad ji „viešai pateisintų“ bučinį kaip savanorišką.

Šis spaudimas kelis mėnesius jai kėlė „nerimą ir stiprų stresą“, rašoma dokumente.

Prokurorai prašo, kad 46 metų vyrui už bučinį tektų praleisti už grotų vienus metus, o dėl kaltinimo spaudimu – dar 18 mėnesių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.