EUROLYGA 2023

Retorinį klausimą iškėlęs A. Jasilionis apie nutrauktą pralaimėjimų seriją: „Aš dar netikiu“ G. Vovoras pasitelkė A. Trinchieri strategiją

Aurimas Jasilionis negali patikėti, kad jo vadovaujama Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (5/23) komanda nutraukė 14-os iš eilės pralaimėjimų seriją, o Klaipėdos „Neptūno“ (14/14) vyriausiasis teigė norįs peržiūrėti rungtynes dėl teisėjo darbo ir atkreipė dėmesį į savo auklėtinių klaidas.

 Aurimas Jasilionis ir Georgios Vovoras<br> Betsafe-LKL nuotr.
 Aurimas Jasilionis ir Georgios Vovoras<br> Betsafe-LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2024, 8:11 PM, atnaujinta Apr 27, 2024, 8:23 PM

Šeštadienio vakarą Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda nutraukė net keturiolikos pralaimėjimų seriją Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“). A.Jasilionio auklėtiniai svečiuose 88:77 (24:27, 19:18, 15:10, 30:22) sugebėjo palaužti Klaipėdos „Neptūną“ (14/14).

Po mačo specialistas nenorėjo plačiai kalbėti, bet jis padėkojo auklėtiniams ir iškėlė retorinį klausimą.

„Didžiausia pagarba ir nusilenkiu savo komandos žaidėjams, kurie gale sezono parodė, kad jie gali šitaip žaisti. Mes galėtume galvoti, kas būtų, jeigu būtų... jeigu šitaip atsiduotume nuo sausio mėnesio“, – sakė A.Jasilionis.

Šiame susitikime „Pieno žvaigždės“ atliko net 23 rezultatyvius perdavimus, o tai – žymiai didesnis skaičius nei komandos sezono vidurkis (15,3).

„Mes jau eilę rungtynių akcentuojame... mes tikrai neblogai įžaidžiame kamuolį, kai mes juo dalinamės, kiekvienas žaidėjas paliečia kamuolį, o ne bumbsime ir metame į krepšį. Pagrindinis šių rungtynių akcentas buvo tas, kad žaidėjai dalintųsi kamuoliu ir įdėtų energiją gynyboje. Tas pavyko“, – aiškino A.Jasilionis.

Įspūdingas rungtynes prieš „Neptūną“ sužaidė Kadeemas Jackas (22 tšk., 10 atk. kam., 27 naud. bal.), Martynas Arlauskas (20 tšk., 4 rez. perd., 3 atk. kam., 23 naud. bal.), Adomas Sidarevičius (19 tšk., 5 išpr. praž., 23 naud. bal.) ir Simas Jarumbauskas (7 tšk., 11 atk. kam., 6 rez. perd., 3 per. kam., 24 naud. bal.).

Vis dėlto A.Jasilionis išskirti savo komandos žaidėjų.

„Aš džiaugiuosi kiekvienu žaidėju, nenoriu išskirti nė vieno, nes tai (krepšinis – red.) nėra individualus žaidimas, jį žaidžia komanda. Šiandien net tie, kurie žaidė mažiau, jie buvo su komanda. Manau, kad tai – komandinė pergalė“, – dėstė A.Jasilionis.

Paklaustas apie tai, ar nuo krūtinės nukrito akmuo, kai A.Jasilionis ir „Pieno žvaigždės“ nutraukė 14-os iš eilės pralaimėjimų seriją, vyriausiasis pasvaliečių treneris prabilo atvirai.

„Pasakyti atvirai – aš dar netikiu. Man patiko mūsų kova. Aš dar kartą už ją padėkosiu žaidėjams. Labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi jų kova išvykoje. , kad jie kovojo“, – baigė A.Jasilionis.

Po pralaimėjimo „Neptūno“ vyriausiasis treneris prisiėmė Kauno „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio Andrea Trinchieri strategiją po to, kai žalgiriečiai krito Klaipėdoje.

„Žalgirio“ specialistas po pralaimėjimo pajūryje pažvelgė į teisėjų darbą, o tą norįs padaryti ir Georgios Vovoras.

„Sveikinimai Pasvaliui. Jie šį vakarą nusipelnė pergalės. Jie turėjo daugiau noro, daugiau fiziškumo nei mes. Jie kontroliavo rungtynes praktiškai visą mačą. Akivaizdu, kad jie nusipelnė pergalės, nes jie žaidė geriau nei mes.

Bet aš turiu pasižiūrėti vaizdo medžiagą dėl teisėjų švilpukų. „Pieno žvaigždės“ metė 32 baudos metimus, o mes vos 9. Jie spaudė per visą per visą aikštelė, aktyviai dirbo rankomis ir metė tiek baudos metimų? Man tai yra keista ir turiu tai pažiūrėti“, – kalbėjo graikas.

„Neptūnas“ šiame mače iki ilgosios pertraukos suklydo 11 kartų, o po ilgosios – dar 9, kai pasvaliečiai pajūryje kamuolį pametė 16-ą sykių.

Paklaustas apie klaidas, G.Vovoras nesikuklino.

„Akivaizdu, kad po rungtynių prieš „Žalgirį“ – mes neturime teisingo požiūrio į rungtynes. Abejose rungtynėse (prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždes“ – red.) mes nebuvome pasiruošę žaisti. Aš vyrams sakiau, kad tai bus sunkios rungtynės. Galbūt tai yra ir mano klaida, nes neparuošiau komandos tokio lygio fiziškumo rungtynėms.

Jeigu mes norime būti atviri, mūsų klaidos buvo pigios. Mūsų kokybei mes galime išvengti tokių klaidų. Bet leisti įmesti 88 taškus namuose antrose rungtynėse iš eilės... tai reiškia, kad mes neteisingai pasiruošėme rungtynėms. Jeigu mes duodame galimybę Pasvalio komandai ateiti ir patikėti, kad jie gali įmesti šitiek taškų pataikius 3 tritaškius... Akivaizdu, kad tai mums nėra priimtina“, – aiškino „Neptūno“ vairininkas.

Visa spaudos konferencija:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.