Palanga tapo atlaidesnė – nusegė veržiantį konkurso sąlygų diržą

Už ES lėšas Palangoje pastatytam kempingui ir koncertų salei šeimininkų vis nerandantis kurortas koncesininkus vilioja švelnindamas konkurso sąlygas.

Kurorto valdžia viliasi, kad Palangos kempingas turėtų atgyti ir šią vasarą.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Kurorto valdžia viliasi, kad Palangos kempingas turėtų atgyti ir šią vasarą.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas“)

Apr 4, 2017, 1:37 PM, atnaujinta Apr 13, 2017, 5:50 PM

Nuo 2015 metų rudens Palangos koncertų salės ir naujojo kempingo koncesijos konkursas skelbtas jau tris kartus.

Labiausiai buvo domimasi pastatytu kempingu, kurį per pusantrų metų, kai vyko konkursai, valdyti buvo panorusios kelios įmonės, bet savivaldybė su galimais koncesininkais galutinio sutarimo nepasiekdavo.

Privilioti koncertų salės koncesininką kurortui sekėsi dar sunkiau. Antram konkurso etapui išsamius pasiūlymus buvo pateikusi tiktai viena renginių organizavimo įmonė, bet derybos nutrūko.

Ketvirtą kartą abiejų objektų koncesijos konkursus paskelbusi savivaldybė būsimiems dalyviams reikalavimus gerokai sušvelnino.

Kempingą valdysiančiai įmonei pagrindinė sąlyga – per pirmuosius 7 metus laisvame kempingo teritorijos plote pastatyti 14 poilsio namelių, iš kurių du būtų pagerinti. Nameliai būtų pritaikyti poilsiauti ir žiemą.

Jie turi būti pastatyti pagal 2012 metais parengtą techninį projektą. Pagal to meto statybos ir medžiagų kainas buvo skaičiuojama, kad koncesininko investicija sieks ne mažiau kaip milijoną eurų.

Papildomai koncesininkas savivaldybėse jau pastatytose įvairios paskirties patalpose dar privalėtų investuoti į buitinę įrangą.

Iki šiol norinčius šeimininkauti kempinge gąsdino pernelyg trumpas objekto valdymo laikotarpis ir menkos galimybės iš veiklos susigrąžinti investuotas lėšas.

Dabar savivaldybė konkurso sąlygose buvusį 15 metų koncesijos laikotarpį pailgino iki 25 metų.

Be to, sušvelnėjo reikalavimas kasmet bent pusmečiui kempinge įdarbinti 14 žmonių.

Dabar kaip sukurtos darbo vietos bus skaičiuojami ir kempingui paslaugas teikiančių įmonių darbuotojai – statybininkai, viešojo maitinimo įmonių personalas.

Pakeitusi konkurso sąlygas savivaldybė pagaliau tikisi sulaukti ir Palangos koncertų salės koncesininko.

Iki šiol kurorto valdžia pageidavo, kad koncesininkas per 10 metų miestui sugrąžintų salės statybai pasiskolintas lėšas – apie 1,8 mln. eurų.

Dabar šis laikotarpis pratęstas iki 20 metų. Perpus sumažėjo ir metinė įmoka, kuri dabar siekia beveik 90,2 tūkst. eurų.

Per pirmuosius salės valdymo metus bus galima grąžinti tik 10 proc. šios sumos, o per antruosius – pusę metinės įmokos.

Antrus metus įvairiems koncertams ir renginiams salę nuomojanti savivaldybė jau yra uždirbusi ir pati, todėl bendra koncesijos suma sumažinta 100 tūkst. eurų.

Nauji objektai jau uždirba miestui

Per praėjusius metus Palangos koncertų salėje įvyko 20 komercinių koncertų ir spektaklių. Iš viso iš salės nuomos ją laikinai valdantis miesto kultūros centras gavo 116 tūkst. eurų pajamų.

Kempingas praėjusią vasarą buvo išnuomotas viešajai įstaigai „Mažoji fiesta“, kuri savivaldybei sumokėjo 11,5 tūkst. eurų. Kempingo nuomos konkursas bus paskelbtas ir šiai vasarai.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.