Kaunietė Danguolė prabilo apie tragišką vyro netektį: „Iki šiol dingęs jūroje be žinios“

Šį penktadienį TV3 laidos „Namų idėja su IKEA“ žiūrovų laukia pažintis su neeiline moterimi. Kaune gyvenančios Danguolės šviesos ir noro iš gyvenimo semti viską, nepalaužė net ir skaudi vyro netektis. Šiandien daugybę veiklų puoselėjanti moteris svajoja, kad namuose, o tiksliau – viename kambaryje, sutilptų visas jos gyvenimas. Juk pagrindinis namų kambarys Danguolei atstoja ne tik miegamąjį. Tai – lyg mažas butas, kuriame turi tilpti visa tai, kas moteriai brangu ir artima.

 Kaunietė Danguolė.<br>TV3 nuotr.
 Kaunietė Danguolė.<br>TV3 nuotr.
 Kaunietės Danguolės namai.<br>TV3 nuotr.
 Kaunietės Danguolės namai.<br>TV3 nuotr.
 Kaunietės Danguolės namai.<br>TV3 nuotr.
 Kaunietės Danguolės namai.<br>TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 28, 2024, 11:26 AM, atnaujinta Mar 28, 2024, 11:27 AM

Danguolė negali gyventi be kūrybos – tai akivaizdžiai matosi ir užsukus į jos namus. Šiuo metu moteris ne tik tapo, bet ir kuria iš vilnos – tiek drabužius, tiek ir įvairiausias skulptūras. O taip pat nuo vaikystės ji žavisi ir poezija.

„Apie savo gyvenimo nuotykius netgi pradėjau kurti knygą“, – pasakojo ji.

Svarbiausiame moters kambaryje vis dar yra ir įrankių, menančių apie kadaise itin mylėtą kirpėjos profesiją.

„To nenoriu atsisakyti iki šiol, nes šeimos nariai taip pat nori apsikirpti. O ir aš nenorėčiau jų kitur paleisti“, – šypsojosi laidoje ji.

Moteris papasakojo ir apie savo vyrą, kuris, anot Danguolės, buvo ne tik buriuotojas, bet ir tikras svajotojas bei inovatorius. Ji iki šiol prisimena ir įspūdingiausią jų kelionę į Kiprą.

„Vėliau maždaug apie 3 metus, savo mažoje jachtoje, gyvenome Izraelyje. Ten planavome savo keliones bei maršrutus, kur plauksime toliau. Tačiau, kai sužinojau, kad laukiuosi, jau neberizikavau – grįžau į Lietuvą. O tuomet už kelių mėnesių sugrįžo ir vyras“, – pasakojo ji.

Tačiau net ir tuomet, kai gimė antrasis poros vaikas, minties apie jūrą Danguolės vyrui atsisakyti buvo sunku.

„Todėl Anglijoje jis nusipirko seną trimaraną, su kuriuo turėjo grįžti į Lietuvą. Tačiau, taip ir negrįžo. Kai paskelbėme paiešką, rado tik kažkokią nuolaužą – tuomet tapo aišku, kad laivas sudužo. O vyras iki šiol dingęs jūroje be žinios“, – sako ji.

Vis dėlto Danguolė ir toliau visomis išgalėmis kabinasi į gyvenimą ir užpildo save menu. Tiesa, toks pats užpildytas dėl įvairiausių daiktų tapo ir jos pagrindinis kambarys. Todėl IKEA interjero dizainerių Tomos ir Kristinos laukia nemažas iššūkis. Jos turėjo surasti būdą, kaip įrengti Danguolei daugiafunkcinį kambarį. Tokį, kuriame ji galėtų ir miegoti, ir dirbti bei kurti.

Pažintis su Danguole interjero dizaineres nudžiugino. Abi jos vienbalsiai sakė, jog sunku patikėti, kad vienas žmogus savyje gali talpinti tiek kūrybos, meno, o kartu – ir viename kambaryje turėti tiek daug daiktų!

„Juokauju, kad tai turi būti kambarys-transformeris, nes čia vyksta visas mano gyvenimas. Aš čia miegu, dirbu, o vienas kampas dar skirtas ir kirpimui. Šiuo metu dar bandau atsidaryti savo parduotuvę“, – savo veiklas vardino Danguolė.

Pamačiusi, kokių pokyčių specialistai jos kambaryje sugebėjo pasiekti be kapitalinio remonto, Danguolė neslėpė emocijų. Moteriai buvo sunku patikėti, kad ji yra tame pačiame kambaryje.

„Kur aš čia esu?! Taip nebūčiau sugalvojusi net ir tuomet, jei turėčiau milijoną! Kaip jauku“, – džiaugėsi ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.