Iš VRK – rekomendacijos komisijoms kaip elgtis netikėtose situacijose: „Ruošiamės rimtai“

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) skelbia parengusi rekomendacijas, kaip turėtų elgtis balsavimą organizuojančios rinkimų komisijos kilus gaisrui arba atsitikus kitai netikėtai situacijai.

Rinkimai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Rinkimai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vyriausioji rinkimų komisija

2024-05-06 10:51

„Praėjusių metų rinkimų patirtis, kai vienoje iš rinkimų apylinkių kilo gaisras parodė, kad ruošdamiesi rinkimams turime apgalvoti ir veiksmus galimos nelaimės atveju. Pasikonsultavę su policijos pareigūnais, pasirengėme veiksmų planą ir supažindinome su juo rinkimų komisijas, kad visi žinotų, kaip elgtis, jei sulauktume piktavališkų grasinimų apie padėtus sprogmenis“, – pasiruošimo rinkimams saugumo aspektus komentavo VRK pirmininkė Lina Petronienė.

Pasak jos, tokį pasiruošimą sąlygojo taip pat ir teisėsaugos institucijų indikacijos apie galimas provokacijas vykstant rinkimams.

Rekomendacijos parengtos bendradarbiaujant ir konsultuojantis su Lietuvos policijos pareigūnais, remiantis praėjusių metų rudenį įgyta praktika, kai bendrojo ugdymo įstaigos buvo sulaukusios grasinančių žinučių apie padėtus sprogmenis.

Jos adaptuotos rinkimuose dirbantiems žmonėms. Taip pat pateikti ir patarimai kaip elgtis rinkimų apylinkėje kilus gaisrui, balsavimo vietoje dingus elektrai ar internetui.

„Ruošiamės rimtai, kad esant reikalui reaguotume ramiai“, – teigė VRK pirmininkė, pripažinusi, kad labiausiai norėtų, jog šių rekomendacijų panaudoti taip ir neprireiktų.

Respublikos Prezidento rinkimai ir referendumas dėl pilietybės išsaugojimo vyks gegužės 12 d. Rinkimai į Europos Parlamentą – birželio 9 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.