Vilniečiai atskleidė, ko tikisi iš naujojo prezidento ir į ką atsižvelgė rinkdamiesi

Sekmadienį vykstant prezidento rinkimams, savo balsą atiduoti atėję piliečiai teigia, kad pagrindinis jų pasirinkimo motyvas – kandidatų patriotiškumas bei gebėjimas užtikrinti stabilumą šalyje.

Sekmadienį vykstant prezidento rinkimams, savo balsą atiduoti atėję piliečiai teigia, kad pagrindinis jų pasirinkimo motyvas – kandidatų patriotiškumas bei gebėjimas užtikrinti stabilumą šalyje.<br>O.Gurevičiaus nuotr. 
Sekmadienį vykstant prezidento rinkimams, savo balsą atiduoti atėję piliečiai teigia, kad pagrindinis jų pasirinkimo motyvas – kandidatų patriotiškumas bei gebėjimas užtikrinti stabilumą šalyje.<br>O.Gurevičiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 12, 2024, 2:17 PM

Sekmadienio rytą savo pilietinę valią rinkimuose pareikšti atėjusi Rasa teigia, kad balsavo, jog nebūtų suirutės. Savo ruožtu užpildytą biuletenį į balsadėžę įmetusi Irma sako, kad balsavo už tą, kuris nesiekia patikti žmonėms, bet daro tai ką reikia.

Kalbintas Kęstutis tvirtino, kad pasirinko tą kandidatą, kuris jam pasirodė patikimas.

Savo ruožtu vardo atskleisti nepanorusi vilnietė teigė, kad rinkosi tą kandidatą, nes nepatiko kitų arogancija.

„Mes esame žmonės, kaip taip galima elgtis“, – aiškino ji.

„Reikia, kad kandidatas kažką padarytų Lietuvai. Bet vienas nieko negali padaryti“, – argumentus dėstė rinkėja.

Kalbinta rinkėja Romutė įvardino, kad balsavo už stabilumą. Pasak jos, tai dabar ypač svarbu, nes vyksta karas Ukrainoje. Marijona įvertino pasirinkto kandidato taktiškumą bendraujant su garbaus amžiaus žmonėmis.

Viena rinkėja rinkosi pagal kandidato patriotiškumą, kita atsakė, kad kandidatą buvo rinktis nesunku.

„Viskas buvo greitai, informacijos buvo pakankamai. Debatų kiekis buvo pakankamas. Žmonės turėjo puikią progą apsispręsti“, – vertino rinkimų organizavimą ir informacijos prieinamumą viena rinkėja.

Viena iš Eltos kalbintų vilniečių tvirtino, kad buvo iš ko rinktis rinkimuose.

„Rinkiminės programos buvo daugiau mažiau aiškios. Bet man atrodo, kad ta rinkiminė kampanija prasidėjo per vėlai“, – savo įspūdžiais dalijosi kita rinkėja iš Fabijoniškių.

Kita kalbinta rinkėja teigė, kad rinkosi kandidatą ne vien pagal tai, kaip šie pasirodė debatuose. Be to, akcentavo ji, žmonėms renkantis kandidatą nebūtinai imponuoja viešai skelbiami reitingai.

„Mano patirtis rodo, kad dažnai iššoka ir tas, kuris nedominavo apklausose, būna ir taip“, – tokiu pastebėjimu dalinosi rinkėja.

ELTA primena, kad sekmadienį Lietuvoje vyksta prezidento rinkimai ir referendumas dėl pilietybės išsaugojimo. Balsavimas rinkimų apylinkėse rinkimų dieną vyksta nuo 7 iki 20 valandos.

Dėl šalies vadovo posto varžosi 8 kandidatai. Antrosios kadencijos siekia G. Nausėda, konservatoriai kelia premjerę Ingridą Šimonytę, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ – Giedrimą Jeglinską, Laisvės partija – buvusį Konstitucinio Teismo (KT) pirmininką D. Žalimą, Darbo partija – savo lyderį Andrių Mazuronį.

Savarankiškai išsikėlė advokatas I. Vėgėlė, medikas Eduardas Vaitkus bei partijos „Nemuno aušra“ įkūrėjas Remigijus Žemaitaitis.

Referendumo biuletenyje siūloma atsisakyti šiuo metu Konstitucijoje įrašyto sakinio: „išskyrus įstatymo numatytus atskirus atvejus, niekas negali būti kartu Lietuvos Respublikos ir kitos valstybės pilietis“. Ši nuostata neleidžia išsaugoti Lietuvos pilietybės įgijus kitos valstybės pilietybę.

Iš viso prezidento rinkimuose ir referendume balsavimo teisę turi 2 385 234 rinkėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.