Kanapes iš Ispanijos bandęs gabenti plungiškis turės aiškintis teisme

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras teismui su kaltinamuoju aktu perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 44 metų plungiškis kaltinamas kontrabanda iš Ispanijos Karalystės pargabenęs labai didelį kiekį kanapių.

Kanapės.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Kanapės.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

May 6, 2024, 12:12 PM

Remiantis ikiteisminio tyrimo metu surinktais duomenimis, anksčiau už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis jau teistas plungiškis, 2022 metų vasarą organizavo kvaišalų pargabenimą į Lietuvą. Turimų duomenų visuma leidžia įtarti, kad kaltinamasis susitarė su savo pažįstamu, jog šis su savo vilkiku iš Ispanijos pargabentų į Lietuvą daiktų siuntą. Už tokią paslaugą kaltinamasis žadėjo vairuotojui atsilyginti pinigais.

Vairuotojas, nesupratęs plungiškio nusikalstamų veiksmų pobūdžio, sutiko siuntą parvežti į Lietuvą, tačiau jam kirtus Lenkijos – Lietuvos Respublikų sieną, jis buvo sustabdytas pareigūnų. Pastarieji, atlikę transporto priemonės patikrinimą, vilkiko kabinoje rado dvi juodos spalvos plastikine plėvele sandariai apvyniotas popierines dėžes, o jose – daugiau nei 22 kilogramus narkotinės medžiagos – kanapių.

Už tai Plungės gyventojui pareikšti kaltinimai dėl kontrabandos bei neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu.

Baudžiamoj byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.