Savaitgalio pramogos gyventojams virto nelaimėmis – ugniagesiai per 3 dienas sulaukė 228 iškvietimų

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai vyko gesinti 112 gaisrų ir atliko 116 gelbėjimo darbų. Žūčių gaisruose išvengta.

 Ugniagesiai.<br> PAGD nuotr.
 Ugniagesiai.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

May 6, 2024, 12:46 PM

Penktadienį, apie 12 val. 41 min., gaisras kilo Palangoje, Šventojoje, Pylimo gatvėje – degė statomas gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, degė medinio pastato stogas. Gaisro metu sudegė statinio stogas, apdegė sienos.

Šeštadienį, apie 3 val. 51 min., Panevėžyje, Pajuostės plente, degė gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, pro kotedžo langus veržėsi juodi dūmai. Pirmojo aukšto patalpos degė atvira liepsna. Naudodami ištraukiamąsias kopėčias, ugniagesiai iš namo išgelbėjo moterį su vaiku bei vyrą, buvusius antrajame namo aukšte ir negalėjusius išeiti iš degančio pastato. Gaisro metu sudegė pirmajame aukšte esanti svetainė, laiptai į antrąjį aukštą, namų apyvokos daiktai. Name dūmų detektorius buvo įrengtas, bet neveikė.

Šeštadienį, apie 3 val. 48 min., Panevėžyje, Pajuostės plente, kariniame poligone atvira liepsna degė automobilis BMW 530. Gaisro metu išdegė automobilio bagažinė, išsilydė plastikinės automobilio detalės.

Apie 7 val. 23 min. Tauragės rajone, Skaudvilės seniūnijoje, Būtenių kaime, degė gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, namo stogas degė atvira liepsna. Iki jiems atvykstant gyventojai gaisrą gesino milteliniais gesintuvais. Greitosios pagalbos medikai į ligoninę dėl patirto šoko išvežė moterį ir du vaikus. Gaisro metu sudegė gyvenamojo namo stogas ir perdanga, ant stogo buvusių 12 saulės baterijų, išdegė priestato vidus, sudegė viduje buvę daiktai, išdužo visi langai. Dūmų detektoriai name neįrengti.

Sekmadienį, apie 10 val. 27 min., ugniagesiai gelbėtojai buvo iškviesti į daugiabutį gyvenamąjį namą Vilniuje, A.Juozapavičiaus gatvėje. Čia kilęs gaisras užgesintas iki atvykstant ugniagesiams. Gelbėtojai užsuko dujas, išvėdino patalpas ketvirtajame ir penktajame aukštuose. Iš penktojo aukšto išvesti keturi suaugusieji, vienas vaikas ir vienas kūdikis. Dūmų detektoriai bute buvo įrengti.

Apie 12 val. Kazlų Rūdoje, Liepų gatvėje, atvirta liepsna degė medinis ūkinis pastatas. Gaisro metu sudegė stogas, viduje buvę namų apyvokos daiktai, 3 dviračiai, apie 6 kub. m malkų. Nuardyta apie 8 kv. m stogo dangos, išpjauta 10 kv. m anga sienoje.

Apie 14 val. 52 min. Švenčionių rajone, Pabradės seniūnijoje, Meškerinės kaime, gaisras kilo atvirojoje teritorijoje. Jo metu išdegė 200 arų žolės ir jaunuolyno.

Apie 12 val. 05 min. Vilkaviškio ugniagesiai skubėjo į daugiabučio butą Nepriklausomybės gatvėje, kuriame ant viryklės svilo maistas. Ugniagesiai išvėdino patalpas. Nukentėjo buto savininkė. Ji apdegė ranką, plaukus ir veidą. Medikai išvežė moterį į ligoninę tolesnei apžiūrai. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Penktadienį, apie 13 val. 30 min., gautas pranešimas, kad Jonavos rajone, Lietavos gatvėje, garažų kooperatyve į rūsį įkrito moteris ir galimai susilaužė koją. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai moterį iškėlė ir perdavė medikams.

Apie 16 val. 59 min. gautas pranešimas, kad Ignalinos rajone, Dūkšto seniūnijoje, Antaniškės I kaime, upelyje matomas vyro kūnas. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai jį ištraukė.

Šeštadienį, apie 5 val. 27 min., gautas pranešimas, kad Prienų rajone, Veiverių miestelyje, tvenkinyje plūduriuoja žmogaus kūnas. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai ištraukė iš tvenkinio moters kūną.

Apie 10 val. 21 min. pranešta, kad Klaipėdoje, Šilutės plente, nukrito du žmonės, skridę parasparniu. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams parasparnis buvo nukritęs ant žemės. Moteris dėl kojos traumos išvežta į gydymo įstaigą.

Apie 16 val. 19 min. ugniagesiai skubėjo į Trakų rajoną, Lentvarį. Ant geležinkelio bėgių tarp sukrautų gelžbetoninių plokščių buvo įstrigęs vyras. Ugniagesiai jį išlaisvino ir perdavė medikams.

Sekmadienį, apie 3 val. 32 min., pranešta, kad Klaipėdos rajone, Sendvario seniūnijoje, Radailių kaime, į tvenkinį nuriedėjo automobilis ir paniro po vandeniu. Visi žmonės išlipo į krantą. Ugniagesiai automobilį BMW 3 ištraukė iš 4 metrų gylio.

Apie 8 val. 22 min. ugniagesiai Telšių rajone, Degaičių seniūnijoje, Patausolės kaime, iš Tausalo ežero ištraukė skenduolį.

Dar vienas skenduolis tądien ištrauktas iš Keturiasdešimt totorių tvenkinio, esančio Vilniuje, Pagirių seniūnijoje, Tarnėnų kaime. Vyro kūnas rastas už 25 metrų nuo kranto, 4 metrų gylyje.

Apie 20 val. 29 min. gautas pranešimas, kad Šilutės rajone Švėkšnos seniūnijoje, Vilkų Kampo kaime, nukrito oro balionas. Šio įvykio metu nukentėjo septyni žmonės, jie išvežti į gydymo įstaigą. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai padėjo medikams teikti pirmąją pagalbą nukentėjusiems. Įvykio metu buvo nutraukti elektros laidai, ugniagesiai aptvėrė STOP juosta teritoriją, budėjo, kol atvyko ESO darbuotojai.

Apie 20 val. 45 min. gautas pranešimas, kad Kaune, P.Babicko gatvėje, Rūkų atodangoje, nuo skardžio nuslydo mergina su dviračiu. Ugniagesiai jai uždėjo kaklo įtvarą, stabilizavo, užkėlė į viršų ir perdavė medikams. Ji buvo išvežta į ligoninę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.