U. von der Leyen Kinijai: ES yra pasirengusi priimti „griežtus sprendimus ekonomikai apsaugoti“

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen pirmadienį pasakė, kad, santykiuose su Kinija tvyrant įtampai, ES nedvejodama imsis griežtų priemonių savo ekonomikai ir saugumui apsaugoti.

U. von der Leyen.<br>AFP/Scanpix nuotr.
U. von der Leyen.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2024, 3:47 PM, atnaujinta May 6, 2024, 3:49 PM

„Sąžiningai žaidžianti Kinija yra naudinga mums visiems,“ – po Paryžiuje įvykusio trišalio susitikimo su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu ir Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu pasakė ji. „Europa nedvejodama priims griežtų sprendimų, kurių reikia jos ekonomikai ir jos saugumui apsaugoti, – kalbėjo ji. – Mes ginsime savo bendroves, ginsime savo ekonomikas“.

U. Von der Leyen teigimu, egzistuoja „disbalansas, kuris vis dar yra reikšmingas“ ir „kelia didelį susirūpinimą“.

Ji atskirai paminėjo Kinijos subsidijas „į Europos rinką plūstantiems“ elektromobiliams ir plienui.

Be to, Kinija toliau „teikia didžiulę paramą savo gamybos sektoriui“, kurio perteklinės produkcijos likęs pasaulis nesugeba įsisavinti.

U. Von der Leyen taip pat pasakė, kad Kinija neleidžia ES bendrovėms dalyvauti jos rinkoje. Nors ji yra tikra, kad derybų metu bus galima padaryti pažangą, U. von der Leyen pareiškė, kad „esame pasirengę prireikus pasinaudoti visomis savo turimomis priemonėmis prekybai apsaugoti“, pridurdama, kad „Europa negali taikstytis su rinką iškraipančiomis praktikomis“.

E. Macronas pirmiau primygtinai ragino Prancūzijoje su valstybiniu vizitu besilankantį Kinijos prezidentą Xi bendradarbiaujant su ES sutikti laikytis sąžiningos pasaulinės prekybos taisyklių.

„Akivaizdu, kad mūsų žemyno ateitis priklausys nuo to, ar sugebėsime subalansuotai vystyti santykius su Kinija“, – pasakė E. Macronas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.