Armėnai niršta dėl savo teritorijų atidavimo Azerbaidžanui: tikina, kad vidaus priešai – dar pavojingesni

2024 m. kovo pradžioje Azerbaidžanas pareikalavo perduoti aštuonis kaimus, esančius prie Azerbaidžano ir Armėnijos sienų. Siekdama išvengti naujo karo, bent kol kas Armėnija sutiko perduoti 4 gyvenvietes. Šiuo metu vyksta sienos nustatymo procesas, rašo „Meduza“.

 Protestas Armėnijoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Protestas Armėnijoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2024, 8:10 AM, atnaujinta May 6, 2024, 1:13 PM

Vietos gyventojai nepritaria šiam sprendimui – jie nori, kad Armėnija atsisakytų atiduoti bet kokias teritorijas, ir kreipėsi pagalbos į tarptautines žmogaus teisių organizacijas.

Pasienio teritorijoje daugelis kaimų kovoja už teisę likti Armėnijoje. Balandžio 25 d. pasienio kaimo Baghanis moksleiviai, protestuodami prieš šalies valdžios sprendimą, atsisakė eiti į pamokas. Armėnai taip pat užblokavo dalį pagrindinių šalies greitkelių.

„Prarandame savo tėvynę. Kiekvienas armėnas turi suprasti, kad mūsų senas priešas, įvykdęs prieš mus genocidą, gali bet kada pasibelsti į bet kurias duris“, – aiškino vietos gyventoja Mariam Simonyan.

Moteris nori, kad jos atžalos žinotų, kad ji prieštaravo šiam perdavimui.

„Kaip mums kovoti? Nieko neturime. Galime kovoti žodžiais, – pyko Miriam, pabrėždama, kad ji planuoja likti kaime nepaisant nieko. – Geriau gyvensiu taip – prie mūsų seno priešo. Ir taip bus geriau, nei gyventi Idževane ir Jerevane kartu su mūsų vidaus priešais. Kartu su žmonėmis, kurie nestojo ginti savo tėvynės. Jie yra didesni priešai už azerbaidžaniečius.“

Pagal „Meduza“ inf. parengė Diana Kuklis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.