Rusijoje dėl tariamo „terorizmo pateisinimo“ sulaikyta žurnalistė

Rusijos institucijos dėl „terorizmo pateisinimo“ sulaikė žurnalistę Nadeždą Kevorkovą. Tau pirmadienį pranešė moters advokatas.

Kremlius.<br>ZUMAPress/Scanpix nuotr.
Kremlius.<br>ZUMAPress/Scanpix nuotr.
Kremlius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kremlius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 6, 2024, 10:17 PM

Kaltinimai žurnalistei esą susiję su dviem žinutėmis, kurias ji paskelbė 2018 ir 2021 m. tinkle „Telegram“. Vienoje jų kalbama apie Afganistaną, kitoje – apie islamistinį išpuolį Nalčike Šiaurės Kaukaze 2005 m. Islamistai čia užpuolė vyriausybės ir saugumo pastatus ir nužudė dešimtis žmonių.

N. Kevorkova, jos advokato teigimu, tinkle „Telegram“ paskelbė kito žurnalisto įrašą apie išpuolį. Apie ką tiksliai jame buvo kalbama, advokatas nepasakė.

Jo buvusi žmona niekada neteisino terorizmo ar išpuolio Nalčike, sakė buvęs žurnalistės vyras Maksimas Ševčenka, valstybinės televizijos pokalbių laidos vedėjas. „Tačiau būdama žurnalistė ji neabejotinai pranešinėjo apie kankinimus atliekant tyrimą“, – pridūrė jis.

N. Kevorkova, be kita ko, dirbo Kremliui kritiškame leidinyje „Novaja Gazeta“ ir valstybinėje stotyje RT. 65-erių žurnalistė specializavosi Artimųjų Rytų temomis.

Spaudos laivė Rusijoje jau seniai yra smarkai apribota. Nuo invazijos į Ukrainą pradžios institucijos dar griežčiau elgiasi su nepatinkančiais žurnalistais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.