EUROLYGA 2023

Savo universalumą išskiriantis M. Buzelis: „Kad ir kur atsidursiu, darysiu skirtumą žaidime“

19-metis Matas Buzelis grįžo į gimtąją Čikagą, kur sulaukė klausimų apie ten vykstančią „NBA Draft Combine“ stovyklą, galimas naujas karjeros stoteles ir savo tobulėjimą.

M.Buzelis.<br>Stopkadras.
M.Buzelis.<br>Stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2024, 1:00 PM, atnaujinta May 16, 2024, 5:23 PM

Stovykloje NBA komandos prieš naujokų biržą gali iš arčiau susipažinti su jaunaisiais talentais. Žaidėjai demonstruoja savo krepšinio ir fizinius įgūdžius, prisistato NBA komandoms.

Prieš šį sezoną lietuvis pasirinko ne patį populiariausią sprendimą. Vietoje varžybų  NCAA, M.Buzelis prisijungė prie NBA G lygos „Ignite“ komandos.

Krepšininkas šį sezoną fiksavo 14,3 taško, 6,9 atkovoto kamuolio, 1,9 rezultatyvaus perdavimo ir 2,1 bloko vidurkius.

19-metis džiaugėsi savo pasirinkimu prisijungti prie „Ignite“ komandos ir įvardijo didžiausius šios komandos pliusus.

„Aš stipriai patobulėjau. Dirbau ties savo žaidimu, buvau šalia profesionalų. Negali surasti geresnio varianto.

Turėjau galimybę žaisti prieš geriausius žaidėjus, tad patobulėjau žymiai daugiau nei tai būčiau padaręs universitete. Dėl to ir pasirinkau „Ignite“.

Jie pripratino mane prie rutinos. Manau, kad tai yra svarbiausias dalykas. Visada turi būti pasiruošęs žengti į aikštelę, varžytis su geriausiais žaidėjais ir treneriais, kurie yra žaidę ir dirbę NBA“, – teigė M.Buzelis.

Lietuvis taip pat ne pirmą kartą pademonstravo, jog kuklumas – ne jam. M.Buzelis neabejodamas pareiškė, jog yra universalus žaidėjas ir aikštėje gali daryti bet ką.

„Noriu parodyti, koks esu universalus, atletiškas, jog galiu pataikyti. Noriu parodyti viską. Dirbu ties visais žaidimo aspektais. Visur galiu rodyti savo žaidimą. Kadangi esu toks universalus, aikštėje galiu dirbti ties bet kuriuo aspektu“, – kalbėjo 19-metis.

Šiemet NBA Naujokų biržoje aiškumo yra kaip niekad mažai ir daugelio „loterijos“ šaukimų akcijos svyruoja lyg amerikietiški kalneliai.

Įvariuose sąrašuose Lietuvos krepšininko pavardė „mėtosi“ nuo 2 iki 10 vietos, o daugelį nenustebintų M.Buzelio pakvietimas į NBA tiek pirmuoju šaukimu, tiek už pirmojo dešimtuko.

Reali kita stotelė – „San Antonio Spurs“. Teksaso valstijos klubui priklauso 4-asis ir 8-asis šaukimai, o M.Buzelis jau spėjo susitikti su šios komandos vyr. trenerio asistentu Dariumi Songaila.

Kalbėdamas apie galimą prisijungimą prie šios komandos lietuvis neslėpė susižavėjimo Prancūzijos supertalentu Victoru Wembanyama.

„Būtų neįtikėtina žaisti su tokiu talentingu žaidėju kaip Victoras, – Prancūzijos krepšininku žavėjosi Matas. – Jis padaro kitų komandos draugų gyvenimus aikštėje lengvesniais. Kad ir kur atsidursiu, darysiu skirtumą žaidime.“

Lietuvis taip pat atskleidė, jog mielai vilkėtų gimtojo miesto „Chicago Bulls“ marškinėlius.

„Tai reikštų tikrai daug. Kai buvau jaunesnis, vaikščiodavau į „Bulls“ rungtynes. Bet kaip ir sakau, darysiu įtaką žaidimui, kad ir kur nukeliaučiau“, – teigė lietuvis.

Krepšininkas taip pat buvo paklaustas ar klauso savo tėvų patarimų, kurie irgi žaidė krepšinį. Tuo tarpu jaunasis talentas pasidžiaugė, jog jau spėjo pakilti į aukštesnį lygį.

„Aš klausausi jų patarimų, bet jie niekada nežaidė tokiame aukštame lygyje, kokiame žaidžiu aš.

Išklausau jų patarimus apie smulkius dalykus, tačiau jie paprasčiausiai bando būti tėvais“, – žurnalistams kalbėjo M.Buzelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.