EUROLYGA 2023

Prieš NCAA sezono pabaigą – išskirtinis pripažinimas Gilei Bitei Starkutei

Paskutinius metus JAV studentų pasaulyje leidžianti geriausia Lietuvos golfo žaidėja, Arizonos universiteto komandos narė Gilė Bitė Starkutė sulaukė net dviejų garbingų įvertinimų.

Gilė Bitė Starkutė<br>Arizonos universiteto nuotr.
Gilė Bitė Starkutė<br>Arizonos universiteto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2024, 12:42 PM

Pasibaigus PAC12 konferencijos čempionatui, buvo paskelbta, kad PAC12 metų „Scholar-Athlete“ prizas atiteko būtent golfo žaidėjai iš Lietuvos. Šis apdovanojimas skiriamas už bendrus pasiekimus tiek moksle, tiek sporte. Tai yra trečioji Arizonos universiteto studentė istorijoje, susilaukusi šio aukščiausio individualaus akademinio įvertinimo konferencijoje.

Su itin aukštais įvertinimais studijas baigusi G. B. Starkutė tapo Arizonos universiteto golfo komandos lydere ir nuolat patekdavo į įvairių turnyrų dešimtukus.

Praėjusiais metais G. B. Starkutė finansų bakalaurą baigė su įspūdingu bendru 3.945 balo įvertinimu iš maksimaliai įmanomų 4. Šiemet ji sėkmingai baigia magistro studijas. Šių metų pradžioje ji laimėjo pirmą NCAA turnyrą, taip pat fiksavo savo asmeninį vieno raundo rekordą – PAR -8. Šiame sezone ji pirmą sykį buvo pripažinta PAC12 konferencijos savaitės žaidėja.

PAC12 konferencijoje žaidžia po 11 vyrų ir moterų komandų, kurias iš viso sudaro per 200 golfo žaidėjų. Tai didelė garbė žinant, kad šioje konferencijoje yra stipriomis golfo ir viso sporto tradicijomis pasižymintys Stanfordo, Arizonos valstybinis, Kalifornijos, Oregono, Vašingtono valstybinis bei keletas privačių universitetų.

„Gauti „Scholar-Athlete“ apdovanojimą paskutiniais metais yra didžiausias mano pasiekimas. Prieš sprendimą žinojau, kad patekau į finalinį sąrašą, bet taip žinojau, jog yra labai daug gerų žaidėjų iš gerų universitetų, kurios taip pat nusipelno šio pripažinimo. Tikrai nesitikėjau, kad mane pasirinks. Tai man padėjo suprasti, kad tiek metų įdėto darbo į mokslus, treniruotes ir golfą buvo pastebėta kitų žmonių ir trenerių. Tai man yra didžiulė garbė ir labai džiaugiuosi. Kai šią žinią sužinojau būdama golfo laukuose, net ašaros akyse pasirodė“, – prisipažino G. B. Starkutė.

Anksčiau Arizonos universiteto atstovės „Scholar-Athlete“ prizus yra gavusios du sykius. 2017 metais tokio įvertinimo susilaukė Wanasa Zhou, o 2008 metais – Alison Walshe.

G. B. Starkutė yra atvira – kai atvyko į JAV, iškart žinojo, jog tiek mokslai, tiek sportas jai yra lygiaverčio svarbumo.

„Kai atsiranda galimybė studijuoti ir žaisti mylimą sportą, negali praleisti tokios atsakomybės. Išmokau kaip derinti laiką ir subalansuoti golfą bei mokslus. Golfo laukuose fokusavausi į sportą, tobulėjimą, darbą kuris padės komandai gerai pasirodyti. Studijose visas dėmesys buvo dedamas į gerą išsilavinimą, dalykų supratimą, gerus pažymius. Padėjo žinojimas, kad jei gausiu gerą išsilavinimą, ateityje turėsiu į ką remtis net jei golfas netyčia nepavyktų. Nuo pat vaikystės tėvai mane mokė, kad jei sieki kelių dalykų ir nori kažko pasiekti, rasi viskam ir laiko, ir galimybių Tiesiog reikia nepasiduoti ir dirbti tiek, kiek prireiks iki kol pasimatys rezultatai. Už tai, kad sugebėjau viską suderinti, tikrai dėkoju tėvams, nes jų vertybės mane vedė į priekį“, – kalbėjo G. B. Starkutė.

PAC12 konferencijos čempionate Arizonos universitetas užėmė šeštąją vietą. Asmeninėje įskaitoje G. B. Starkutė su PAR -1 bendru trijų dienų rezultatu tarp 57 žaidėjų užėmė 16-ąją poziciją.

Geras žaidimas viso sezono metu leido G. B. Starkutei džiaugtis ir dar vienu įvertinimu. Ji įtraukta į simbolinę PAC12 konferencijos rinktinę. Į ją pateko ir komandos draugė Carolina Melgrati. Simbolinę sezono komandą sudaro 12 golfo žaidėjų.

Paskutiniame savo NCAA sezone G. B. Starkutės laukia dvejos paskutinės varžybos – „Regionals“ bei NCAA čempionatai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.