EUROLYGA 2023

Papildomos problemos: Lietuvos lankininkai kovoje dėl olimpinio kelialapio pirmuoju bandymu neišvyko į Vokietiją

Lietuvos lankininkų kelionė į Vokietiją, kur mūsiškiai būtų kovęsi dėl vietos Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, baigėsi oro uoste, praneša Lietuvos lankininkų federacija.

Lietuvos lankininkai pirmuoju bandymu neišskrido į Vokietiją<br>zaliojolanko nuotr.
Lietuvos lankininkai pirmuoju bandymu neišskrido į Vokietiją<br>zaliojolanko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2024, 1:39 PM, atnaujinta May 6, 2024, 1:42 PM

„Lietuvos nacionalinė rinktinė į olimpinės atrankos turnyrą neišvyko. Atvykę į oro uostą lankininkai sužinojo, kad avialinijų bendrovė Ryanair lankų savo lėktuvais negabena.

Deja, pagal šios bendrovės politiką lankai priskiriami ginklams ir į aukščiausio lygio varžybas vykstantys lankininkai su savo sporto inventoriumi, sportiniais lankais negali naudotis šios kompanijos vykdomais skrydžiais.

Be galo apmaudu, kad sportininkams tenka praleisti olimpinės atrankos turnyrą ir dabar ieškoti naujų skrydžių, tam kad galėtų sudalyvauti pirmadienį prasidedančiame Europos šaudymo iš lanko čempionate“, – rašoma federacijos pranešime.

„Ryanair“ savo politikoje apie ginklus rašo taip: „Tikri šaunamieji ginklai, amunicija ir šaltieji ginklai arba jų imitacijos, įskaitant starto pistoletus, žaislinius arba rekreacinės paskirties ginklus (pvz., dažasvydžio ginklai), vinių pistoletus, lankus, laidynes, katapultas, harpūnus, apsvaiginimo įtaisus, šoko įtaisus, galvijų durtuvus ir lazerius.“

Tiesa, pirmadienį federacija paskelbė, kad galiausiai lankininkai išvyksta į Europos čempionatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.