Aviacijos įmonės vadovė R. Šumskaitė – apie smurtą vaikystėje: „Galėjau likti ir be akies“

Žinomos aviacijos įmonės vadovė Renata Šumskaitė, įspūdinga karjera pasigirti galinti moteris, prisižįsta vaikystėje patyrusi fizinį smurtą ir neretai net neturėjusi ką valgyti, tačiau užuot graužusis dėl nesėkmingai susiklosčiusio likimo, ji padarė viską, kad vaikystėje patirtos traumos niekada nebepasikartotų.

Renata Šumskaitė.<br>lrytas.lt koliažas.
Renata Šumskaitė.<br>lrytas.lt koliažas.
Renata Šumskaitė.<br> LNK nuotr.
Renata Šumskaitė.<br> LNK nuotr.
Renata Šumskaitė.<br> LNK nuotr.
Renata Šumskaitė.<br> LNK nuotr.
Renata Šumskaitė.<br> LNK nuotr.
Renata Šumskaitė.<br> LNK nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 14, 2024, 4:29 PM, atnaujinta May 14, 2024, 5:07 PM

Šį antradienio vakarą LNK laidoje „Bus visko“ Renata Šumskaitė pasakos apie pirmuosius jos darbus laidojimo namuose, žadą atimantį milijoninį kontraktą, skaudžias skyrybas su sūnaus tėčiu, įveiktą diabetą ir užgimusią meilę pacientų liaupsinamam gydytojui.

Renatai Šumskaitei gyvenime, atrodo, nėra nieko neįmanomo. Kadaise augusi nepavydėtiname skurde, šiandien moteris gali pasigirti tokiais profesiniais pasiekimais, kurie vargiai sutelpa į kelis gyvenimo aprašymo lapus.

Daugiau nei dvidešimt metų vadovavusi įvairių sričių lyderiaujančioms kompanijoms ir nuotolinėms multikultūrinėms komandoms, šiuo metu Renata eina vadovės pareigas žinomoje aviacijos įmonėje ir savo žiniomis kaip lektorė dalinasi su kitais žinių ištroškusiais profesionalais. Už tokią karjerą ji gali padėkoti tik pati sau, mat gyvenimo pradžia piešė visiškai kitokią ateities perspektyvą – nuo pat vaikystės Renatą persekiojo baisus nepriteklius ir baimė, kad neturės ką valgyti.

„Kaimynė mus išmokė valgyti svogūnus. Jeigu neturėdavom visai ko valgyti, susipjaustydavom svogūnus griežinėliais, apipildavom actu, druska ir pipirais, jie truputį pasimarinuodavo ir valgydavom. Tas nepriteklius iš vaikystės įvaro baimę“, – atviravo Renata Šumskaitė.

Artimesnio ryšio su mama Renatai niekada nepavyko užmegzti.

„Mama mušė, mušė fiziškai, ir grėblį yra paleidus į galvą, galėjau likti ir be akies“, – prisipažino moteris.

Ji prisimena, kad jau po daugelio metų bandydama apsikabinti savo gimdytoją, ji buvo paprasčiausiai atstumta.

„Buvo labai skaudu, tačiau vėliau aš supratau, kad pati nepatyrusi meilės, ji negalėjo man jos suteikti“, – samprotauja moteris ir prisipažįsta, kad tokios gyvenimo pamokos ją užgrūdino kaip asmenybę ir privertė prisiimti visišką atsakomybę už savo ateitį, sprendimus ir gyvenimo laimę.

Kadaise dirbusi puikiai žinomoje tarptautinėje finansų paslaugų grupėje, kurioje dominavo vyrai, Renata už išskirtinius pasiekimus sulaukė įspūdingo kontrakto, kuriame puikavosi milijoninė suma ir viliojantis pasiūlymas persikelti į galimybių ir ambicijų miestą – Niujorką.

„Labai įspūdingai atrodė kontraktas. Kai tu matai šešiaženklę sumą, pasidžiaugi. Bet paskui šeimoje įvyko nelaimė ir aš supratau, kad būdama vieniša mama su vaiku Niujorke nepriskraidysiu pas savo tėtį. Vertybiškai supranti, kad laikas praeis, o į Niujorką bet kada gali nuskristi atostogų ir nusivežti ten sūnų“.

Idėja, jog reikia gyventi čia ir dabar, Renata vadovaujasi visose gyvenimo srityse. Vaikystėje turėjusi ribotas galimybes, šiandien ji gyvenimą semia pilnomis saujomis – šokinėja parašiutais, įsitraukia į savanoriškas veiklas, renkasi iššūkių kupinus darbus. Ne veltui jos darboviečių sąraše galima rasti visko – nuo laidojimo namų, kruizinių laivų iki programinės įrangos kūrėjų aviacijos pramonei. Tiesa, nors Renata per savo karjerą yra mačiusi visko, vyrų dominuojama aviacijos industrija sugebėjo ją nemaloniai nustebinti akivaizdžia moterų diskriminacija.

„Tai yra vyrų sritis. Kol nepaduodi vizitines ir nepamato, kad esi CEO, jie nesišneka. Man tai buvo šokiruojanti patirtis“, – kalbėjo aviacinės įmonės vadovė.

Visa Renatos Šumskaitės istorija – šį antradienio vakarą, 20 val., laidoje „Bus visko“ per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.