Sodininkai nuo sniego vaduojasi savo jėgomis: automobiliai slysta, žmonės griuvinėja

Iškritus rimtesniam sniego sluoksniui į kelius ir keliukus išriedėjo tiek kelininkų, tiek komunalininkų technika. Ir atrodo, kad susitvarkyti su pirmuoju gausesniu sniegu šiems pavyko be problemų. Apleisti ir užmiršti, kaip visuomet, liko sodininkai – jie savo gatveles turi prižiūrėti patys, o pagalbos dažnai tenka maldaute maldauti.

Sodininkai pranešė, kad Kalno gatvėje susidarė ledo sluoksnis, viena moteris paslydusi griuvo. Ne vienas automobilis, neįvažiavęs į įkalnę, apsisuko nepasiekęs tikslo.<br>Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.
Sodininkai pranešė, kad Kalno gatvėje susidarė ledo sluoksnis, viena moteris paslydusi griuvo. Ne vienas automobilis, neįvažiavęs į įkalnę, apsisuko nepasiekęs tikslo.<br>Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas

2022-12-06 16:54

Kelininkai ir komunalininkai

Kėdainių miesto gatves ir gatveles šiemet prižiūri, barsto ir valo AB „Kelių priežiūros“ Kėdainių kelių tarnyba.

Miesto šaligatvius ir aikštes tvarko bendrovės „Ecoservice projektai“ technika ir darbuotojai, čia darbuojasi minitraktoriukai ir valytojai, kurie sniegą valo ir šaligatvius barsto rankiniu būdu.

Kėdainių rajone rajoninius kelius taip pat prižiūri kelininkai, o kaimų keliukus ir gatveles privalo nuvalyti kaimiškosios seniūnijos.

Kovoja už save

Apleisti ir užmiršti, kaip visuomet, liko sodininkai – jie savo gatveles turi prižiūrėti patys, o pagalbos dažnai tenka maldaute maldauti.

Pašilių kaime įsikūrusios ne viena ir ne dvi sodininkų bendrijos, čia nuolat gyvena apie pusę tūkstančio žmonių, daug jaunų šeimų su mažais vaikais.

Vienos bendrijos savo gatveles nusivalo samdydamos techniką, kitos, deja, nedaro nieko.

Griuvo ir slydo

Vadinamuosiuose Aukštutiniuose Pašiliuose taip pat įsikūrusi ne viena sodininkų bendrija.

Centrinė ir Miško gatvelės buvo nuvalytos, įkalnės pabarstytos, o štai Labūnavos link esančios sodininkų bendrijų gatvelės taip ir liko sniego gniaužtuose.

Į Šilo, Kalno, Vasaros, Šlaito gatvių įkalnes įvažiuoti buvo sudėtinga.

Sodininkai pranešė, kad Kalno gatvėje susidarė ledo sluoksnis, viena moteris paslydusi griuvo.

Ne vienas automobilis, neįvažiavęs į įkalnę, apsisuko nepasiekęs tikslo.

Galų gale šią ir keletą kitų gatvelių, neištvėrę betvarkės, pasibarstė patys sodininkai už savo lėšas nupirkta specialia druska.

Turi prašyti

Deja, šiuo metu Lietuvoje galiojantys įstatymai numato, kad sodininkų bendrijų keliais turi rūpintis patys sodininkai, išskyrus tuos, kuriuos savo žinion perėmė Kėdainių rajono savivaldybė.

Vienos sodininkų bendrijos geba susirinkti pinigų ir nusivalyti kelius, pasibarstyti įkalnes ar kitas problemines vietas, kitos – ne.

Tuomet belieka prašyti pagalbos seniūnijos ar savivaldybės. Tačiau savaitgalį susisiekti su šiomis įstaigomis ir paprašyti pagalbos, deja, galimybių nėra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.