Nuo liepsnelių iki gulbių: viduramžių virtuvės įdomybės ir keistenybės I dalis Viduramžiai – dažnai mistifikuojamas ir romantizuojamas žmonijos istorijos laikotarpis, bet visais laikais žmonės valgė, gėrė ir ruošė maistą – tačiau koks tai buvo maistas, priklausė nuo jų padėties socialinėje hierarchijoje. Kitaip tariant, dieta priklausė nuo to, kiek turėjai pinigų. Ir viduramžiais dauguma žmonių jų neturėjo labai daug, o turtas buvo sutelktas nedaugelio rankose. Be to, viduramžių pradžioje nebuvo viduriniosios klasės atitikmens – o taip pat buvo mažai žinių apie mitybą ir dietą. Nebuvo viryklių – o vieninteliai maisto gaminimo įrankiai daugeliui buvo puodas, iešmas ir atvira ugnis.
Įspūdinga naujiena: skelbia tiksliai išsiaiškinę, kur buvo palaidota viena garsiausių Antikos asmenybių