Jono pastatytas namas džiugina ne tik jo anūkus, bet ir viso kaimo vaikus

Iškritęs gausus sniegas vieniems yra tikras vargas, o kitiems – didžiausias džiaugsmas. Kelininkai stoja į kovą su sniegu, o štai vaikai ir jų tėveliai keliauja čiuožinėti ir žaisti.

Vilainių seniūnijos Aristavos kaime sniego namą nusprendė nulipdyti vietos gyventojas Jonas Kairys. Į talką seneliui atskubėjo ir tame pačiame kaime gyvenantys jo anūkai. <br> Asmeninio archyvo nuotr.
Vilainių seniūnijos Aristavos kaime sniego namą nusprendė nulipdyti vietos gyventojas Jonas Kairys. Į talką seneliui atskubėjo ir tame pačiame kaime gyvenantys jo anūkai. <br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas, rinkosaikste.lt

Jan 21, 2021, 8:09 PM

Iš sniego gimsta ir įvairiausių kūrinių – sniego senių, gyvačių ir t.t. O štai Aristavoje viena šeima pastatė tikrą sniego namą, kuriame laisvai telpa net kelių šeimų vaikai.

Senelis ir anūkai

Kėdainių rajono Vilainių seniūnijos Aristavos kaime sniego namą nusprendė nulipdyti vietos gyventojas Jonas Kairys. Į talką seneliui atskubėjo ir tame pačiame kaime gyvenantys Jono anūkai.

Namelio statybos užėmė nemažai laiko, nes norėta jį pastatyti išties nemenką. Vyrai plušo gerą pusdienį, kol pastatė 5 kvadratinių metrų sniego namą.

Vaikų džiaugsmui

„Rinkos aikštės“ kalbintas J. Kairys dėstė, kad sniego namą lipdė vaikų džiaugsmui, mat labiausiai jo norėjo anūkai.

„Statėme namą visa šeima, todėl ir darbas greitai ėjosi. Visi norėjome, kad kūrinys būtų masyvus ir panašus į tikrą namelį. Kaip norėjome, taip ir išėjo: su durimis ir langais. Jame gali laisvai tilpti ne tik mūsų anūkai, bet ir jų draugai. Svarbu, kad vaikams patinka“, – kalbėjo senelis.

Reikia džiaugtis

Vyriškis pažymėjo, kad tokios snieguotos žiemos mūsų kraštuose pastaruoju metu yra gana retas reiškinys, todėl reikia išnaudoti kiekvieną galimybę.

„Jau net keletą žiemų iš eilės negalėjome džiaugtis sniegu, nes jo tiesiog nebuvo. Ši žiema yra labai didelis džiaugsmas vaikams, nes jie gali žaisti su sniegu, čiuožinėti. Tegul pasidžiaugia. Džiaugsmas jiems, džiaugsmas ir mums“, – kalbėjo vyriškis.

Smagu visam kaimui

Ilgametė Aristavos gyventoja, buvusi kaimo seniūnaitė ir aktyvistė Lida Kanapinskienė pažymėjo, kad toks artimas ir gražus senelio ir anūkų bendravimas – tikras pavyzdys kitiems.

„Tikrai labai gražus senelio ir anūkų sumanymas. Juk galime mes visi tuo pasidžiaugti. Šaunuolis Jonas ir jo visa šeima“, – senelį Joną gyrė vietos bendruomenės atstovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.