Klaipėdietis Baltijos jūroje ištraukė savo gyvenimo žuvį: laimikis – net 15 kg lašiša

„Tai tarsi gyvenimo žuvis. Kai ją traukiau su meškere kūnas tiesiog virė nuo adrenalino, drebėjo rankos ir kojos... Toks jausmas, kad išsipildė viena iš mano svajonių“, – džiaugdamasis su „Vakarų ekspresu“ įspūdžiais dalijosi Baltijos jūroje milžiniško dydžio – net 15 kg – lašišą specialia jūrine meškere pagavęs klaipėdietis Andrej Fokin.

 Andrej Fokin Baltijos jūroje pagavo 15 kg lašišą.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
 Andrej Fokin Baltijos jūroje pagavo 15 kg lašišą.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
 Andrej Fokin Baltijos jūroje pagavo 15 kg lašišą.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
 Andrej Fokin Baltijos jūroje pagavo 15 kg lašišą.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Paulius Matulevičius, ve.lt

Jan 21, 2021, 10:07 PM

Jis teigė, kad jau iš toli pastebėjo, kad laimikis – neįprasto dydžio.

„Žvejojome patyrusiais gidais su kateriu ir keliomis meškerėmis. Pradėjus vilktį mano laimikį, supratau, kad kažkas neįprasto – tikrai užkibo ne standartinė 4-5 kg žuvis, o kur kas solidesnio dydžio žuvis. Net pradėjo pintis meškerės, o patyręs gidas tik iš trečio karto sugebėjo į grybšnį paimti šią lašišą. Prisipažinsiu, kelis kartus maniau, kad teks atsisveikinti su šia žuvimi jos net neištraukus – bijojau, kad nutrūks zilka...“, – pasakojo klaipėdietis.

Jo teigimu, iki šiol tarp žvejų fiksuojamas didžiausios šio sezono Baltijos jūroje Lietuvoje ištrauktas laimikis – 14,8 kg.

„Savo ištrauktos lašišos rekordui nefiksavau. Tiesiog įsikėliau į „Facebook“ paskirą nuotrauką, pasidžiaugiau laimikiu ir tiek. Kiti ėmė rašinėti, kad yra ištraukę ir didesnių žuvų. Taip, ne Lietuvoje ištraukti didesnių lašišų ir kitų žuvų tikrai galima.

Aš prieš kelioliką metų Afrikos krantuose esu ištraukęs ir 32 kg rają, taip pat yra užkibę ir gana didelių ryklių, tačiau Baltijos krantuose sugauti 15 kg lašiša – man jau kažkas vau. Vargu, ar kada gyvenime man dar taip pasiseks, tad aš ją pavadinau taip: „Mano gyvenimo žuvis“. Esu girdėjęs, kad ir Baltijos jūroje ir Lietuvos upėse kiti žvejai yra ištraukę apie 20 kg lašišų, tačiau tokie atvejai – labai reti“, – sakė žvejys mėgėjas.

Jis teigė, kad šiuo gyvenimo malonumu ir hobiu užsiima nuo vaikystės, tačiau iki šiol dažniau meškeriodavo pavasarį Nemune ir jo deltoje.

„Baltijos jūroje žvejojau tik penktą kartą ir vis tikėdavausi ištraukti iki 10 kg žuvį, tačiau tekdavo nusivilti. Ir pagaliau 2021 metų sausis man atnešė sėkmę. Jausmas – nepakartojamas. Dabar užvirė dar didesnis azartas ir intriga žvejoti Baltijos jūroje“, – pabrėžė klaipėdietis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.