Šeštadienio popietę LNOBT – nemokamas trombonininkų koncertas

Spalio 20 d. 16.30 val. Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro Raudonojoje fojė vyks nemokamas teatro simfoninio orkestro trombonininkų grupės koncertas, kurio pasiklausyti kviečiami užsukti visi šeštadienio popietę maloniai praleisti sostinėje nusiteikę vilniečiai ir miesto svečiai.   

LNOBT rengia nemokamą koncertą.<br>Rengėjų nuotr.
LNOBT rengia nemokamą koncertą.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2018, 9:58 PM

„Kai pradėjo dirbti naujasis LNOBT generalinis direktorius Jonas Sakalauskas, jis ėmė domėtis, ar teatro simfoninio orkestro muzikantai turi galimybių lankyti meistriškumo kursus ir kelti savo profesinį meistriškumą. Mes, trombonininkai, tai supratome kaip pasiūlymą ir ilgai nedelsę nusprendėme savaitei pasikviesti į Vilnių Tobiasą Schiesslerį – Hanoverio muzikos, teatro ir medijų aukštosios mokyklos lektorių, Hanoverio Žemutinės Saksonijos valstybinio orkestro artistą bei pasaulinio garso ansamblio „Trombone Unit Hannover“ narį“, – pasakoja LNOBT simfoninio orkestro muzikantas Audrius Stasiulis.  

T. Schiesslerį teatro trombonininkai (Tomas Karka, Paulius Batvinis, Mindaugas Valaitis, Jonas Kunčius, Valentas Marozas ir A. Stasiulis) jau pažinojo iš ankstesnių susitikimų muzikos festivalyje „Trakų fanfarinė savaitė“, kuriame grodavo kaip ansamblis „Opera Brass“. Baigdami LNOBT finansuotą meistriškumo kursų savaitę, kartu su pedagogu iš Vokietijos jie nusprendė pakviesti vilniečius į nemokamą trombonų muzikos koncertą teatro Raudonojoje fojė. Valandos trukmės įvairiaspalvėje koncerto programoje nuskambės kompozitorių Tielmano Susato, Enrique Crespo, Georges‘o Delerue, Sergejaus Prokofjevo, Josefo Rheinbergerio, Arthuro Pryoro muzika.

Ar sudėtinga bus seniai kartu grojantiems orkestro muzikantams vienam koncertui priimti į savo būrį naują narį? „Kaip seni bičiuliai supranta vienas kitą iš pusės žodžio, taip trombonininkai supranta vienas kitą iš pirmo garso“, – tvirtina LNOBT trombonininkų koncertmeisteris T. Karka.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.