Susikibo dėl G. Landsbergio ir jo vykdomos užsienio politikos: „Ji atsidūrė giliame nokdaune“

Šalies užsienio politika ir jos vairininkai kelia vis daugiau abejonių opozicijai, kuri taip pat griežia dantimis ir dėl Lietuvoje esą įsigalinčios politinės cenzūros.

Gabrielius Landsbergis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Andrius Vyšniauskas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Andrius Vyšniauskas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Andrius Mazuronis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Andrius Mazuronis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 31, 2022, 8:13 PM, atnaujinta Aug 1, 2022, 7:57 AM

Dėl šių dalykų „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „24/7“ ne juokais susikibo ir Seimo opozicijai priklausantis Seimo vicepirmininkas Andrius Mazuronis bei didžiausios valdančiosios Seimo frakcijos atstovas Andrius Vyšniauskas.

A.Mazuronis atkreipė dėmesį, kad pastaruoju metu šalies užsienio politikoje yra daug blaškymosi, stokojama solidumo. Politikas įsitikinęs, kad svarbūs sprendimai neretai priimami nepasitarus nei šalies viduje, nei su užsienio partneriais.

Anot Seimo vicepirmininko, pagrindinis užsienio politikos vairininkų tikslas esą yra pasimėgauti trumpalaike šlove. „Užsienio politika šiandien yra atsidūrusi jei ne nokaute, tai giliame nokdaune“, – „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje kalbėjo A.Mazuronis.

Politikas vardijo, kad Užsienio reikalų ministerijai vadovaujančiam konservatorių lyderiui nepavyksta apginti mūsų šalies interesų. „Apie kokį saugumo užtikrinimą galime kalbėti, kai strateginiai klausimai, tranzito klausimai per mūsų teritoriją, yra sprendžiami be mūsų“, – stebėjosi Seimo opozicijos atstovas.

Tuo metu konservatorius Andrius Vyšniauskas į Darbo partijos lyderius pretenduojančio A.Mazuronio priekaištus G.Landsbergiui atmetė.

Parlamentaras tvirtino, jog užsienio reikalų ministras turi gerų ryšių su užsienio partneriais ir esą tvarkosi puikiai. „Mano nuomone, ministras dirba gerai“, – sakė A.Vyšniauskas.

Jis džiaugėsi, kad Lietuva turi daug draugų pasaulyje ir tai yra didelis vykdomos užsienio politikos pasiekimas. „Tai, kad Lietuva turi daug draugų, kuriems gali paskambinti, nuo Vašingtono iki Delio ir Naujosios Zelandijos politikų, man atrodo, yra geras dalykas, kurį reikia tęsti“, – sakė konservatorius.

Politikai taip pat pakomentavo, ką gali reikšti prezidento Gitano Nausėdos pozicija dėl G.Landsbergiui opozicijos planuojamos surengti interpeliacijos.

Kaip žinoma, šią savaitę Prezidentūros atstovai sukritikavo šią opozicijos iniciatyvą. Bet opozicija mano, kad tokia jos laikysena gali reikšti, jog ir Prezidentūra Kaliningrado tranzito istorijoje, matyt, nesijaučia atlikusi visus namų darbus.

A.Mazuronis svarstė, kad atsakomybė už chaosą, kuris kilo dėl sankcijų taikymo rusiškiems kroviniams į Kaliningradą ir tapo našta mūsų tarptautiniams partneriams, tenka ne tik ministerijai, bet ir Prezidentūrai.

„Mūsų ta užsienio politika, kai iš pradžių darome, o paskui žiūrėsime kas iš to gausis, jau tampa toksiška ne tik mums patiems, bet ir mūsų partneriams“, – kalbėjo A.Mazuronis.

A.Vyšniauskas mano, kad prezidento pozicija gali būti sušvelnėjusi dėl bendros susitelkimo reikalaujančios situacijos ir pokyčių jo komandoje. „Aš matau, kad prezidento pozicija tampa labiau telkianti ir tai yra labai pozityvu“, – sakė konservatorius, kuris savo ruožtu kritikavo opoziciją, kad ši Kaliningrado tranzito istorijoje irgi blaškosi.

Tuo metu A.Mazuronis priekaištavo, jog Lietuvoje atsiranda politinė cenzūra. „Pastaruoju metu mes susiduriame su politinės kritikos ar politinių debatų cenzūra, kai bet kokie pasisakymai, kurie nepatinka valdantiesiems, laikomi naudingais Rusijos propagandai. Toks požiūris yra nesąžiningas“, – mano opozicijos atstovas.

Visą „24/7“ pokalbį su A.Mazuroniu ir A.Vyšniausku per „Lietuvos ryto“ televiziją žiūrėkite sekmadienį 16 val. 30 min. ir 21 val. 30 min.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.