B. Johnsonas: Jungtinė Karalystė negali priimti dabartinės „Brexit“ sutarties

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas trečiadienį pareiškė Vokietijos kanclerei Angelai Merkel, kad Jungtinė Karalystė „negali priimti“ dabartinės „Brexit“ sutarties sąlygų.

 Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-08-21 21:40

„Aišku, kad negalime priimti dabartinės išstojimo [iš Europos Sąjungos] sutarties – susitarimų, padalysiančių JK arba priversiančių mus laikytis ES reguliavimo ir prekybos salygų... kai JK neturės balso šiais klausimais“, – jis sakė Berlyne.

B. Johnsonas siekia įtikinti A. Merkel ir Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną, su kuriuo jis susitiks ketvirtadienį, iš naujo derėtis dėl kai kurių „Brexit“ sutarties elementų, artėjant Britanijos išstojimui iš bloko.

Londonas ypač nerimauja dėl vadinamosios apsidraudžiamosios priemonės, turinčios užtikrinti, kad siena tarp Airijos Respublikos ir Šiaurės Airijos po „Brexit“ išliktų atvira. Tačiau ES lyderiai jau yra pareiškę, kad jokių pakartotinių derybų dėl sutarties nebus.

„Taigi, mums reikia, kad būtų pašalinta apsidraudžiamoji priemonė, bet jeigu galėtume tai padaryti, esu visiškai tikras, kad galėtume judėti į priekį kartu“, – žurnalistams sakė B. Johnsonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?