Atsistatydino Tuniso premjeras E. Fakhfakhas

Tuniso premjeras Elyesas Fakhfakhas trečiadienį atsistatydino, pranešė du oficialūs šaltiniai, pageidavę likti anonimais.

Tuniso premjeras Elyesas Fakhfakhas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Tuniso premjeras Elyesas Fakhfakhas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-07-15 22:05

Tokį sprendimą ministras pirmininkas priėmė kilus ginčui su islamistinės pakraipos partija „Ennahdha“.

Tyrime dėl įtariamo interesų konflikto figūruojančio E.Fakhfakho santykiai su „Ennahdha“ įtempti nuo pernai spalį vykusių rinkimų, per kuriuos ji laimėjo daugiausiai vietų.

Anksčiau trečiadienį „Ennahdha“ pasiūlė pareikšti nepasitikėjimą E.Fakhfakhu, premjero postą užėmusiu vasarį po keturis mėnesius trukusios aklavietės.

Per visuotinius rinkimus „Ennahdha“ laimėjo 52 mandatus; tai yra daugiau nei bet kuri kita partija, bet šių mandatų nepakako suformuoti daugumą 217 vietų parlamente, tad galiausiai ji sutiko prisijungti prie koalicinės vyriausybės.

Ši partija iš pradžių siūlė į ministro pirmininko postą nepriklausomą kandidatą, tačiau jis nesulaukė parlamento palaikymo, ir prezidentas Kaisas Saiedas į šias pareigas paskyrė buvusį finansų ministrą E.Fakhfakhą.

Tyrimas dėl E.Fakhfakho vykdomas dėl to, kad jis galbūt neperdavė privačių bendrovių, kurios laimėjo viešųjų pirkimų, akcijų kontrolės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.