Izraelio pareigūnas: planas dėl palestiniečių teritorijų aneksijos tik pristabdomas

JAV prezidentui Donaldui Trumpui ketvirtadienį netikėtai paskelbus, kad Izraelis ir Jungtiniai Arabų Emyratai pasiekė „istorinį taikos susitarimą“, vienas žydų valstybės aukšto rango pareigūnas pareiškė, kad Izraelis neatsisakys palestiniečių teritorijų aneksavimo plano ir tik pristabdo jo įgyvendinimą.

Izraelio pareigūnas: planas dėl palestiniečių teritorijų aneksijos tik pristabdomas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Izraelio pareigūnas: planas dėl palestiniečių teritorijų aneksijos tik pristabdomas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 13, 2020, 10:17 PM, atnaujinta Aug 13, 2020, 11:06 PM

„D. Trumpo administracija paprašė laikinai sustabdyti paskelbimą (apie mūsų suvereniteto išplėtimą toms teritorijoms), kad iš pradžių būtų sudarytas istorinis taikos susitarimas su JAE“, – sakė neįvardytas izraeliečių pareigūnas, kurį cituoja „The Times of Israel“.

Savo ruožtu Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalijo D. Trumpo tviterio žinute apie pasiektą susitarimą, prie kurios parašė: „Istorinė diena.“

Pareiškime, kurį D. Trumpas paskelbė tviteryje, rašoma, kad Izraelio ir JAE vadovai „sutiko visiškai normalizuoti santykius“. Be kita ko, Izraelis sutiko sustabdyti plano dėl dalies palestiniečių teritorijų aneksijos įgyvendinimą.

Palestinos Autonomija atmetė Izraelio ir JAE sutartį, prašo Arabų Lygos susitikimo

Palestinos Autonomija ketvirtadienį pareiškė „griežtai atmetanti ir smerkianti“ Izraelio ir Jungtinių Arabų Emyratų sudarytą susitarimą normalizuoti santykius, taip pat paragino sušaukti nepaprastąjį Arabų Lygos susitikimą.

Palestiniečių prezidento Mahmudo Abbaso pranešime netikėtas susitarimas, numatantis, kad Izraelis įšaldys planus aneksuoti dalį okupuoto Vakarų Kranto teritorijų, vadinamas „agresija“ prieš Palestinos žmones ir jų siekių, įskaitant norą įkurti dalyje Jeruzalės savo būsimos valstybės sostinę, „išdavyste“.

JAE: Izraelis sutiko sustabdyti tolesnę Palestinos žemių aneksiją

Pagal Izraelio ir Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) pasiektą taikos susitarimą, kuriame tarpininkavo JAV, Izraelis sutiko „sustabdyti tolesnę Palestinos teritorijų aneksiją“, tviteryje paskelbė Abu Dabio kronprincas Mohammedas bin Zayedas Al-Nayhanas.

„Skambučio su prezidentu (Donaldu) Trumpu ir premjeru (Benjaminu) Netanyahu metu buvo pasiektas susitarimas stabdyti tolesnę Izraelio vykdomą Palestinos teritorijų aneksiją“, – patvirtintoje „Twitter“ paskyroje rašo šeichas M. bin Zayedas Al-Nayhanas.

JAV prezidentas D. Trumpas ketvirtadienį netikėtai paskelbė apie Izraelio ir JAE pasiektą taikos susitarimą.

Santykių tarp JAE ir Izraelio normalizavimas yra „didžiulis proveržis“, tviteryje rašė D. Trumpas, vadindamas tai „istoriniu taikos susitarimu tarp mūsų dviejų puikių draugų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.