Dėl neteisėtos migracijos Vokietija svarsto sugriežtinti sienos kontrolę su Lenkija

Vokietijos vidaus reikalų ministrė Nancy Faeser pareiškė, kad siekiant stabdyti neteisėtą migraciją stacionarūs kontrolės punktai pasienyje su Lenkija kol kas nebus įrengti, nes Vokietijoje dėl to vis dar diskutuojama, praneša dpa.

Pasienis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Pasienis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 27, 2023, 9:51 PM

Nepaisant to, ministrė pabrėžė, kad griežtesnė sienos kontrolės galimybė kol kas nebuvo neatmesta.

„Federalinė valdžia ir toliau atidžiai stebi įvykius pasienyje“, – ministrės atstovas spaudai sakė naujienų agentūrai dpa.

Berlynas laikiną vidaus sienų kontrolės sugrąžinimą mato kaip paskutinę priemonę, pridėjo ministrės atstovas.

Gegužės 10 d., per pasitarimą dėl pabėgėlių Berlyne, federalinė ir Vokietijos žemių valdžia sutarė, kad kontrolės punktai bus įrengti tik tuo atveju, jeigu jie bus tikrai reikalingi.

Tokie kontrolės punktai pasienyje su Austrija egzistuoja nuo 2015 m., kai dešimtys tūkstančių migrantų per Balkanus atkeliavo į Vakarų Europą.

Tačiau pasienyje su kitomis valstybėmis, įskaitant su Lenkija ir Čekija, vykdomi tik atsitiktinai patikrinimai ir naudojamos kitos priemonės.

Tuo metu Brandenburgo ir Saksonijos žemių vidaus reikalų ministrai ragina N. Faeser apsaugoti Vokietijos sienas su Lenkija ir Čekija, per kur į šalį keliauja nelegalūs migrantai.

Neteisėtų sienos kirtimo atvejų per Lenkiją itin padaugėjo. Nuo sausio iki kovo čia sieną kirto 4 013 neteisėtų migrantų, daugiau nei pasienyje su Austrija (3 674). Balandžio mėnesį iš Lenkijos į Vokietiją pateko 2 427 neteisėti migrantai, o iš Austrijos – 1 298.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.