Tad veiksmas vyksta Kaune, Vilniaus gatvėje, restorane „Entry“. Prie nelietuviško pavadinimo šį kartą nesikabinėsiu. Kaip jau minėjau ne kartą, jie visi gula į mano juodąjį sąrašą – šia tema bus atskiras straipsnis.
Kadangi diena šilta, apsistojame lauko terasoje. Nors ir darbo diena, senamiestyje žmonių gausu lyg savaitgalį.
Atneštą meniu vyriška kompanija pradeda vartyti nuo puslapių su gėrimų pasiūlymais. Kadangi mes ne Seimo nariai, neteks grįžti į Seimą ir neturime baimintis būti prigauti paparacių, į užsakymą įtraukiame ir alų. Na, o toliau pradedame rinktis patiekalus.
Pasikliauju draugo rekomendacijomis. Supratau, kad jis čia daug ką išbandęs, tad užsakome jo išgirtus aštrius sparnelius bei man į akį kritusius saldžiarūgščius sparnelius.
Rinkdamiesi karštus vėlgi neeksperimentuojame – užsakome draugo jau kažkada čia skanautus šonkauliukus ir kukurūzinį viščiuką.
Draugo išgirti aštrūs sparneliai man įspūdžio nepaliko. Jų laukdamas mintyse buvau susikūręs sparnelių, kokių tikėjausi gauti, vaizdelį. Sakykime taip: šie – jų priešingybė. Tikėjausi traškių aštrių sparnelių, o atkeliavo aliejuje gerai įmirkusi jų parodija.
Jau pažvelgus į lėkštę matosi, kad kažkas su jais ne taip: nei vaizdelio, nei skonio. Ir dar: jei pilamas kažkoks padažas ant sparnelių, kam reikalingas kitas padažas atskirame indelyje?
O štai saldžiarūgščiai sparneliai – visiška jų priešingybė. Vaizdas kalba pats už save, o man telieka patvirtinti – taip, tai puikiai iškeptas, gražiai patiektas patiekalas. Tie, kurie mano, kad aš tipiškas lietuvis, kuris bijo išsakyti savo nuomonę personalui, o ją išsako tik namie savo aplinkos žmonėms, na gal dar draugams ar feisbuke, labai klysta.
Apie patirtus nemalonius įspūdžius aš pasakiau ir padavėjui, kuriam pagal aptarnavimo etiketą nurenkant indus privaloma pasiteirauti, ar patiekalas patiko. Tai, ką jis atsakė, mane ir nustebino, ir prajuokino. Gal tiksliai pažodžiui neatpasakosiu, bet, pasirodo, tai specialus padažas, kuriuo apšlakstomi jau iškepti sparneliai. Padavėjui nuėjus ilgai sukau galvą apie „Entry“ virėjų taikomą technologiją, kuri leidžia iškeptiems sparneliams taip puikiai sugerti ant jų pilamą padažą, kurio pagrindą sudaro, matyt, aliejus.
Toliau gilintis į kosmines technologijas man neleido atnešti antrieji patiekalai. Tik noriu pasikartoti tai, ką pasakiau padavėjui: jei iš tiesų ši „technologija“ nėra tik virtuvės „kliurkelė“, keiskite šį padažą, nes jis nesuteikia skonio, o jį tiesiog užmuša.
Na, bet antrieji patiekalai leido pamiršti aštrų nesusipratimą ir išties pasimėgauti geru maistu. Šonkauliai buvo superiniai, mėsytė sultinga, pati krito nuo kauliukų...
Mano patiekalas – kukurūzinis viščiukas – buvo patiektas trijuose atskiruose induose. Bet kurios vienos patiekalo dalies būtų užtekę normaliam žmogui privalgyti. Veganui per akis būtų užtekę salotų ar vien bulvyčių. Mėsavalgiui būtų per akis vištelės. Na, o aš kadangi nesu visi, o Riebus katinas, nesigėdydamas suvalgiau viską.
Kadangi turiu vertinti maistą, dar sugebėjau ir šonkaulių pasiskolinti iš draugo lėkštės... Suprantu, kad reikia skaičiuoti kalorijas, bet norisi, kad užsukus į kavinę mane žmonės greit atpažintų bent iš mano gabaritų. Juolab Lietuvoje man žinomi maisto kritikai panašaus sudėjimo... Tad ir ši detalė neleidžia man laikytis dietos, ar kažkaip save varžyti.
Nebūčiau Riebus katinas, jei nebandyčiau prie kažko prisikabinti. Tad prisikabinau prie mažyčio kukurūzinio viščiuko, kuris mano akiai pasirodė kiek perkeptas. Aš asmeniškai būčiau jį nuo kaitros išlaisvinęs anksčiau – kam tokiam mažyčiui ir kūdučiui tiek ilgai kepti?
Vertinimas: Interjeras – 8, Švara – 8, Aptarnavimas – 9, Maistas – 7. Iš viso: 32 balas (vidurkis – 8). Tad toks sausokas penketukas restoranui „Entry“.
Šį kartą pasiklioviau draugo pasiūlymu. Nesakau, kad į „Entry“ restoraną aš nebegrįšiu, nes mane nuliūdino aštrūs sparneliai. Manau, be jų čia yra daug kitų skanesnių patiekalų.
Grįžti turėsiu, nes šalia sėdinčiai kompanijai nešami antri patiekalai buvo taip pat įspūdingi, kaip ir mūsų valgytas viščiukas bei sparneliai. Tad net neabejoju, kad dar bus apžvalgų iš šio restorano.
„Riebus katinas“ apžvalga