Konkursui „Mano virtuvė kvepia rudeniu“ ji atsiuntė netikro zuikio su obuoliais receptą.
Šį skanėstą Loreta kepa 1,5 l talpos kepimo formoje.
Netikras zuikis iš maltos kiaulienos kumpio su obuoliais
Reikalingi produktai:
- 800 g malto kiaulienos kumpio;
- 3 riekelės juodos duonos;
- 50 ml pieno;
- 2 obuoliai;
- 2 morkos;
- 1 svogūnas;
- 2 skiltelės česnako;
- 2 kiaušiniai;
- žiupsnelis kvapiųjų maltų pipirų;
- žiupsnelis druskos;
- žiupsnelis džiovintų čiobrelių;
- žiupsnelis džiovintų raudonėlių.
Gaminimo eiga
Duonos riekeles dedame į didelį dubenį, užpilame pienu ir paliekame 5 minutėms išbrinkti.
Išbrinkusias duonos riekeles sutriname, svogūną nulupame ir sukapojame kubeliais, česnako skilteles sutarkuojame.
Dedame maltą mėsą, mušame kiaušinius, įtarkuojame burokų trintuve nuskustus obuolius, morkas, pabarstome druska, pipirais, džiovintais smulkintais čiobreliais, raudonėliais, jei reikia – ir kitais mėgiamais prieskoniais. Viską gerai išminkome rankomis.
Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros.
Paruoštą masę dedame į kepimo popieriumi išklotą pailgą kepimo formą arba galima masę tiesiog dėti ant kepimo popieriaus ir susukti. Kepame įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių.