​Mėsa įdaryti lietiniai su padažu: lengvesnė populiaraus itališko patiekalo versija

2020 m. lapkričio 15 d. 10:36
Lrytas.lt
Receptas
TV3 televizijos laidos „Gardu Gardu“ vedėjai Gianas Luca Demarco ir Ali Gadžijevas siūlo pasimėgauti visiems gerai pažįstamais itališkais bei prancūziškais skoniais.
Daugiau nuotraukų (2)
Šefas Gianas Luca pagamino netradicinį itališką „Cannelloni“, kuris yra kiek netradicinis – vietoje makaronų naudojami lietiniai blyneliai. Dėl to patiekalas bus šiek tiek lengvesnis.
Tradiciškai Italijoje jis vadinamas „Cannelloni di crespelle“. Svarbiausia nepagailėti padažo, kad patiekalas būtų sultingas ir lengvai valgomas. Prisiekusiems mėsos mylėtojams jis galėtų tikti ne tik pietums, bet ir pusryčiams.
O Ali iškepė tradicinius prancūziškus pyragaičius madlenas. Jos yra kepamos specialiose formelėse, kad įgautų madlenoms būdingą elegantišką, kriauklę primenančią, formą. Iškepę pyragaičiai yra labai lengvi, minkšti, tiesiog tirpstantys burnoje.
Dalijamės Giano Lucos receptu
Blynelių „Cannelloni“
Blynelių tešlai reikės:
  • 3 kiaušinių
  • 500 g pieno
  • 250 g miltų
Įdarui reikės:
  • 400 g maltos jautienos
  • 300 g maltos kiaulienos
  • 1 saliero
  • 1 svogūno
  • 300 g natūralaus pomidorų padažo
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • šlakelio balzaminio acto
  • druskos
  • pipirų
Bešamelio padažui:
  • 100 g sviesto
  • 100 g miltų
  • 1 l pieno
  • žiupsnelio malto muskato riešuto
  • druskos
Apibarstyti:
  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio
Kaip gaminti
Dubenyje išplakti kiaušinius, supilti pieną, išmaišyti ir suberti miltus. Šluotele viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
Blynus kepti įkaitintoje ir sviestu bei aliejumi (arba vienu iš jų) išteptoje keptuvėje ant vidutinės kaitros.
Svogūną ir salierą nulupti ir susmulkinti. Dėti kepti į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Jiems suminkštėjus sudėti visą maltą mėsą ir maišant kepti, kad mėsa atsiskirtų. Apšlakstyti balzaminiu actu. Mėsai gerai apkepus supilti natūralų pomidorų padažą ir patroškinti ant silpnos kaitros. Padažu gausiai įdaryti lietinius blynelius. Šalia mėsos padažo taip pat užpilti ir kelis šauktus bešamelio padažo.
Blynelius suvynioti taip, kad būtų „Cannelloni“ formos. Kraštus nupjauti, kad būtų lygi forma.
Prikaistuvyje išlydyti sviestą ir suberti miltus. Šluotele nuolat maišyti, kol gausis tirštos konsistencijos trupiniai. Supilti pieną ir šluotele nuolat gerai maišyti bei kaitinti iki vientisos blizgios bešamelio padažo konsistencijos. Įberti žiupsnelį druskos, muskato riešuto ir permaišyti.
Kepimo indo dugną ištepti keliais šaukštais bešamelio padažo. Išdėlioti įdarytus blynelius ir užpilti likusį bešamelio padažą ir tolygiai paskirstyti paviršiuje. Pabarstyti kietuoju sūriu. Kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių konvekciniu režimu.
lietiniaipadažas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.