Man išėjo 2 nemaži desertai, nes vieną nešiuosi į darbą kolegėms pavaišinti po atostogų, o kitą jau mergaitės skanauja ir tebesidžiauga vasara.
Linkiu ir jums skanių vasariškų atradimų.
Deserto pagaminau 4 l. Tikrai užteks nemažam būriui žmonių.
Kefyro ir uogų desertas
Želės ir uogų sluoksniui reikės:
- 2 pakelių želės (aš rinkausi agrastų skonio)
- braškių
- šilauogių
- trešnių
Kefyro sluoksniui:
- 1 l kefyro
- 1 skardinės saldaus sutirštinto pieno
- 3 pakelių skirtingų skonių želės (aš rinkausi vyšnių, apelsinų, kivių)
- 3 v. š. su kaupu želatinos + 150 ml vandens
- 0,5 citrinos sulčių.
Kaip gaminti
Kadangi aš desertus gaminau žiede, ruošiau juos aukštyn kojomis. Pirmiausia ruošiau želės ir uogų sluoksnį. Agrastų želę užpilame 700 ml šilto vandens. Maišome, kol želė ištirps. Atvėsiname. Į žiedą dedame pjaustytas braškes, šilauoges, per pusę perpjautas trešnes (išimame kauliukus) ir užpilame jau pravėsusia agrastų želė. Dedame į šaldytuvą stingti. Aš ruošiau 2 želės žiedus.
Pasiruošiame likusių skonių želę. Kiekvieną jų užpilame 400 ml karšto vandens, gerai išmaišome ir dedame į šaldytuvą stingti.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti.
Kai želė bus jau sustingusi, supjaustome nedideliais gabalėliais.
Kefyrą sumaišome su sutirštintu pienu ir citrinos sultimis. Želatiną ištirpiname garų vonelėje. Supilame į kefyro masę. Įmaišome supjaustytus želės gabalėlius. Gerai viską išmaišome ir užpilame ant jau sustingusio želės ir uogų sluoksnio.
Dedame į šaldytuvą stingti bent 4 val. Geriausia palikti per naktį.
Skanaus!