Tačiau interneto svetainė „Food52“ pasidalijo triuku, kaip kuo ilgiau išlaikyti perpjautą citriną sutlngą ir gauti iš jos daugiau naudos.
Norint ilgiau išlaikyti citrusinius vaisius šviežius, jiems reikalinga drėgmė.
Todėl įdėkite citriną į indą, kuriame įpilta vandens ir dėkite ją į šaldytuvą.
Kitas būdas yra įdėti citriną į užtrauktuku uždaromą hermetišką plastikinį maišelį, prieš tai iš jo šiaudeliu išsiurbus orą.
Negaudama deguonies citrina bus apsaugota nuo pelėsių ir bus kaip šviežia net iki trijų mėnesių.
Jeigu nieko nedarysite, perpjautos citrinos išsilaikys šaldytuve vos 3-4 dienas.
Šie triukai tinka ir kitiems citrusiniams vaisiams, pavyzdžiui, apelsinams bei greipfrutams.
Taip pat citrinas galima šaldyti, bet tada jos taps minkštos, tad tik tik sultims spausti.