EUROLYGA 2023

Lietuvos rinktinė laukia varžovų pasaulio čempionato atrankoje

Antradienį Vienoje bus ištraukti 2021—ųjų pasaulio čempionato pirmojo atrankos etapo burtai. Per žingsnį nuo praėjusių planetos pirmenybių likę lietuvaičiai pateko į pirmąjį pagal stiprumą atrankos krepšelį.

 Per žingsnį nuo praėjusių planetos pirmenybių likę lietuvaičiai pateko į pirmąjį pagal stiprumą atrankos krepšelį.<br> LRF nuotr.
 Per žingsnį nuo praėjusių planetos pirmenybių likę lietuvaičiai pateko į pirmąjį pagal stiprumą atrankos krepšelį.<br> LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2019, 10:36 PM

Kitame pasaulio čempionate varžysis jau 32 šalys, tad keičiasi ir čempionato sistema. 15 Europos komandų, kurios nepateko į Europos čempionatą, kausis dėl 4 kelialapių į antrą atrankos etapą.

Mūsų šalies rankinio rinktinė kartu Izraelio, Turkijos ir Italijos rinktinėmis pateko į pirmąjį pagal stiprumą krepšelį, tad su šiomis rinktinėmis lietuvaičiams jau neteks susidurti. Antrajame krepšelyje atsidūrė Belgijos, Estijos, Farerų Salų, Suomijos, Graikijos, Kosovo, Rumunijos ir Slovakijos komandos. Žemiausiame trečiajame krepšelyje Kipras, Sakartvelas ir Liuksemburgas.

Komandos bus suskirstytos į 4 grupės (3 grupės po 4 komandas ir 1 grupė su 3 rinktinėmis). Kelialapį į kitą laimės tik grupių nugalėtojai. Atrankos varžybos bus vykdomos 2019 metų spalio ir 2020 metų sausio mėnesiais.

Prieš du metus Lietuvos rinktinė pirmajame atrankos etape įveikė Izraelio, Latvijos ir Sakartvelo rinktines ir žengė į kitą atrankos etapą, tačiau jame dviejų rungtynių serijoje nusileido Islandijos rankininkams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.