EUROLYGA 2023

Norvegijos rankininkai Europos čempionate vis dar neįveikiami

Norvegijos rankininkai tapo vienvaldžiais Europos čempionato antrojo etapo grupės lyderiais. Norvegai sekmadienį nugalėjo turnyro šeimininkę Švedijos komandą ir atsidūrė ant pusfinalio slenksčio. Kita grupės favoritė Slovėnijos rinktinė savo proga nepasinaudojo. Slovėnai nusileido tvirtą charakterį parodžiusiems ir intrigą sustiprinusiems Vengrijos rankininkams.

 Norvegijos rankininkų ataka į švedų vartus.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Norvegijos rankininkų ataka į švedų vartus.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2020, 9:54 PM, atnaujinta Jan 19, 2020, 9:57 PM

Sekmadienį Malmėje vykusiose II grupės rungtynėse Norvegija nugalėjo Švediją 23:20 (12:8), Vengrija – Slovėniją 29:28 (13:16), Islandija – Portugaliją 28:25 (14:12).

Po trejų rungtynių Norvegija turi 6 taškus, Vengrija ir Slovėnija – po 4, Portugalija ir Islandija – po 2, Švedija – 0. Dvi geriausios grupės komandos pateks į pusfinalį.

Namie žaidžianti Švedijos rinktinė aritmetinės galimybės patekti į pusfinalį dar neprarado, tačiau švedams reikia ne tik laimėti abejas likusias rungtynes su vengrais bei islandais, bet ir sulaukti kelių palankių rezultatų kituose mačuose.

Sekmadienį norvegai šeimininkų sirgalius pritildė jau pirmosiomis minutėmis, kai nutolo 4:1. Tiesa, švedai, kurie žaidė plačiau ir dažniau pasitelkdavo kraštinius, greitai išlygino rezultatą 5:5, bet judri ir kieta norvegų gynyba netrukus prisitaikė prie varžovų braižo. Norvegijos komanda vėl įgijo nedidelę persvarą ir pirmavo iki pat finalo sirenos.

Skirtumas tai padidėdavo, tai sumažėdavo, bet Švedijos rankininkams labai trūko tikslumo. Švedai dažnai, net mesdami iš gerų padėčių, švystelėdavo kamuolį šalia vartų arba į virpstą. Maža to, norvegų vartus patikimai gynė Torbjornas Bergerudas, kuris atrėmė tris baudinius ir buvo išrinktas geriausiu rungtynių žaidėju.

 

Iki šio turo be nesėkmių žengusi ir labai darnios komandos įspūdį palikusi Slovėnijos rinktinė rungtynes su vengrais pradėjo atsipalaidavusi, o treneris Ljubomiras Vranješas netgi leido pailsėti komandos lyderiui Deanui Bombačui. Nepaisant nelabai rimto požiūrio, slovėnai greitai įgijo kelių įvarčių persvarą ir gana užtikrintai pirmavo. Vis dėlto po pertraukos teko surimtėti – 40-ąją minutę vengrai išlygino rezultatą 17:17, o antrojo kėlinio viduryje įmetė keturis įvarčius paeiliui ir išsiveržė į priekį 21:18.

Vaizdą aikštėje labiausiai pakeitė pagrindinis vengrų vartininkas Rolandas Mikleris, kuris visą pirmąjį kėlinį sėdėjo ant suolo, bet po pertraukos tapo sunkiai pramušama siena. Nors antrojo kėlinio viduryje į aikštę buvo įleistas ir D.Bombačas, pergalės kvapą užuodusi Vengrijos komanda gniaužtų neatleido ir į savo sąskaitą įsirašė dar du taškus.

Galimybę patekti į pusfinalį išsaugojo Islandijos rinktinė, radusi priešnuodžių drausmingam ir šaltakraujiškam Portugalijos rankininkų žaidimui.

Portugalai pirmą įvartį pelnė tik 9-ąją minutę, kai islandai jau buvo pasižymėję keturis kartus, o 13-ąją minutę atsiliko 1:7. Vis dėlto Portugalijos rinktinė dar kartą parodė, kad ir pietiečiai gali išlikti visiškai ramūs net tada, kai viskas vyksta ne pagal jų planą. Portugalai dar pirmajame kėlinyje sumažino skirtumą iki vieno įvarčio, o iškart po pertraukos išlygino rezultatą.

Tačiau antrojo kėlinio viduryje visiškai nepasiteisino portugalų trenerio Paulo Pereiros sprendimas keisti vartininką septintu aikštės žaidėju. Kelios klaidos virto Islandijos rinktinės įvarčiais ir šiauriečiai vėl įgijo nedidelę persvarą 21:18. Nors portugalams buvo pavykę išlyginti rezultatą, pabaigoje tiksliau žaidė Islandijos rankininkai.

Antrasis etapas. II grupė (Malmė)

Portugalija – Islandija 25:28 (12:14). Areia 4, Martinsas 4/ Smarasonas 8, Peterssonas 5, Palmarssonas 5, Sigurdssonas 5. 6199 žr. Geriausias žaidėjas – Alexanderis Peterssonas (Islandija).

Slovėnija – Vengrija 28:29 (16:13). Dolenecas 8, Mačkovšekas 5, Zarabecas 4, Blagotinšekas 4/ Banhidi 9, Ligetvari 6, Gyori 3, B.Nagy 3. 8304 žr. Geriausias žaidėjas – Bence Banhidi (Vengrija).

Norvegija – Švedija 23:20 (12:8). Sagosenas 8, Overby 3, Jondalas 3/ Pellasas 5, Tollbringas 3. 10141 žr. Geriausias žaidėjas – Torbjornas Bergerudas (Norvegija).

Lentelė: Norvegija – 6, Vengrija ir Slovėnija – po 4, Portugalija ir Islandija – po 2, Švedija – 0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.