EUROLYGA 2023

R. Berankis Dubajuje liko be pergalių ir be svarbių įskaitinių taškų

Ričardas Berankis Dubajuje vykstančiame ATP 500 serijos turnyre nepakartojo praėjusių metų pasiekimo ir krito jau po pirmojo savo mačo. Lietuvis po atkaklios trijų setų ir net 2 val. 38 min. kovos 7:5, 6:7(2), 3:6 nusileido 29-ąją vietą pasaulio reitinge užimančiam gruzinui Nikolozui Basilašviliui.

Ričardas Berankis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ričardas Berankis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ričardas Berankis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ričardas Berankis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 25, 2020, 9:09 PM

R.Berankis pirmame sete atsiliko 2:4, tačiau sugebėjo atsitiesti ir laimėjo prieš 28-erių varžovą 7:5. Antrame sete po atkaklios kovos ir papildomo geimo 7:6 (7:2) laimėjo gruzinas. Palaužtas lietuvis neatsilaikė lemiamame sete.

2014 metais šie tenisininkai buvo susitikę dukart ir abusyk sėkmė lydėjo R.Berankį.

ATP turnyre Bukarešte ant grunto lietuvis laimėjo 6:7, 6:3, 6:4, o „Challenger“ serijos turnyro finale Italijoje uždarose patalpose ant kietos dangos R.Berankis pirmavo 6:4, 1:0, kuomet varžovas pasitraukė dėl traumos.

Visgi nuo to laiko vasario 23 d. 28-ąjį gimtadienį šventęs gruzinas smarkiai patobulėjo, o visus tris ATP trofėjus iškovojo būtent ATP 500 kategorijos turnyruose Hamburge (du) ir Pekine.

Šį sezoną N.Bašilašvilis pradėjo 2 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais.

Šiemet 28-erių R.Berankis į pagrindines Dubajaus varžybas prasprūdo dėl traumos iš jų pasitraukus prancūzui Jo-Wilfriedui Tsongai.

Be pastarojo tenisininko likus kelioms dienoms iš turnyro išsibraukė ir šveicaras Roger Federeris, kuriam buvo atlikta artroskopinė kėlio operacija.

Visgi garsių pavardžių ATP 500 serijos turnyre netruksta ir šiemet: Dubajuje galima pamatyti serbą Novaką Džokovičių (ATP-1), graiką Stefanos Tsitsipą (ATP-6), prancūzą Gaelį Monfilsą (ATP-9), italą Fabio Fogninį (ATP-11), R.Bautistą-Agutą (ATP-12), Andrejų Rubliovą (ATP-14) ir daugelį kitų.

Tai jau antrasis R.Berankio vizitas į Jungtinius Arabų Emyratus. Lygiai prieš mūsiškis pirmajame etape sensacingai įveikė rusą Danijilą Medvedevą, tuomet nugalėjo amerikietį Denisą Kudlą, o ketvirtfinalyje tik po atkaklios trijų setų kovos nusileido G.Monfilsui.

Tuomet R.Berankis užsidirbo net 90 ATP taškų, kurie leido jam pakilti gan aukštai tenisininkų klasifikacijoje.

Mačo nugalėtojui atiteko 45 ATP reitingo taškai ir 38 835 dolerių premija. Turnyro prizinį fondą sudaro 2,95 mln. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?