EUROLYGA 2023

Moterų 100 metrų bėgime visą pakylą užėmė jamaikietės, o triumfavusi E. Thompson-Herah dar ir atnaujino 33 metų senumo rekordą

Šeštadienį Tokijo olimpiados lengvosios atletikos kovose iš viso buvo išdalinti trys medalių komplektai. Disko metimo sektoriuje karaliavo lyderis švedas Danielis Stahlis, o štai karališkoje distancijoje – 100 metrų moterų bėgime visą pakylą užėmė Jamaikos bėgikės.

Elaine Thompson-Herah tapo triskart olimpine čempione. <br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Elaine Thompson-Herah tapo triskart olimpine čempione. <br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 31, 2021, 9:27 PM

Auksą iškovojo garsioji Elaine Thompson-Herah su neįtikėtinu rezultatu – 10.61 sek.

Tai – antras geriausias laikas per visą moterų 100 m bėgimo istoriją. Greitesnė 1988 m. buvo tik pasaulio rekordininkė amerikietė Florence Griffith-Joyner (10.49 sek.).

Be 29-erių E.Thompson-Herah pagerino nuo 1988 m. Seulo žaidynių tai pačiai F.Griffith-Joyner priklausiusį olimpinį rekordą (10.62 sek.). Tai buvo vienas seniausių olimpinių rekordų.

Sidabrą laimėjo legendinė 34-erių Shelly-Ann Fraser-Pryce (10.74 sek.), kuri į startus išėjo po motinystės atostogų. Ji olimpine čempione sprinte buvo 2008 ir 2012 metais, o 2016-siais laimėjo bronzą.

Bronza atiteko trečiajai jamaikietei Sherickai Jackson (10.76 sek.), kuri prieš tai bėgiodavo 400 metrų nuotolį.

Dabar jau triskart olimpinė čempionė neslėpė susižavėjimo savimi ir savo rekordu.

„Tai neįtikėtina, nes dar prieš porą mėnesių aš net ir negalvojau, kad būsiu Tokijuje. Achilo trauma, kuri mane vis dar persekioja, buvo rimta problema pakeliui į Tokijo žaidynes.

Bet aš tikėjau savimi. Ir be abejo, mane palaikė visa mūsų komanda. Net netikėjau, kad taip greitai bėgsiu. Bet iš esmės aš jaučiausi puikiai.

Prieš finalą sau pasakiau: „Tu gali tai padaryti, tu buvai anksčiau finaluose ir paprasčiausiai padaryk tai, ko iš tavęs reikalaujama ir tikimąsi“.

Bet dabar kažkoks pasakiškas jausmas: savo pergale privalau pasidalinti su vyru ir broliu, nes būtent jie beprotiškai palaikė mane.

Dar 2016 metais žinojau, kad galiu taip greitai bėgti, bet tada greičiausiai per daug atsipalaidavau. Dar niekada gyvenime taip greitai nebėgau ir vis dar euforijoje nuo rezultato“, – sakė E.Thompson-Herah.

Pirmą kartą į olimpinę programą įtrauktą mišrią bėgimo estafetę 4x400 m netikėtai laimėjo Lenkijos rinktinė – Karolis Zalewskis, Natalia Kaczmarek, Justyna Swiety-Ersetic ir Kajetanas Duszynskis. Lenkai finišą pasiekė per 3 min. 9.87 sek. Čempionai laikėsi distancijoje 2-4 vietose, o ketvirtame etape bėgęs K.Duszynskis spurtavo likus 30 metrų ir varžovai nieko negalėjo padaryti.

Sidabrą laimėjo Dominikos Respublikos komanda (3:10.21), o bronzą – JAV rinktinė (3:10.22).

Beje, abu prizininkais tapę kvartetai pusfinalyje buvo diskvalifikuoti dėl estafetės lazdelės perdavimo taisyklių pažeidimo, bet pateikė apeliaciją ir vėliau buvo pakviesti į finalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.