EUROLYGA 2023

Lietuvos merginos pasaulio rankinio pirmenybėse kovos dėl 21–24 vietų

Lietuvos merginų (iki 20 m.) rankinio rinktinė Slovėnijoje vykstančiose pasaulio pirmenybėse kovos dėl 21–24 vietų. Tai paaiškėjo antradienį pasibaigus antrojo grupių etapo varžyboms. Į ketvirtfinalį pateko net septynios Europos šalių komandos, su kuriomis dėl medalių kovos Angolos rankininkės.

Lietuvos merginų rankinio rinktinė dalyvauja 2022 m. pasaulio jaunimo U20 čempionate.<br>Rankinis.lt nuotr.
Lietuvos merginų rankinio rinktinė dalyvauja 2022 m. pasaulio jaunimo U20 čempionate.<br>Rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2022, 11:26 PM

Alos Senvaitienės treniruojamos Lietuvos merginos antrajame etape, kovojant dėl 17–32 vietų, žaidė su dviem Lotynų Amerikos komandomis ir nesunkiai pasiekė dvi pergales. Lietuvės nugalėjo Čilę 33:15 (14:8) ir Meksiką 38:22 (24:10).

Antrajame etape buvo įskaityti pirmojo etapo rezultatai, todėl grupės nugalėtoja tapo 6 taškus surinkusi Rumunijos rinktinė, kuriai mūsų šalies merginos praėjusią savaitę pralaimėjo. Lietuva iškovojo 4 taškus, Čilė – 2, Meksika – 0.

Kitose grupėse antrąsias vietas užėmė Gvinėjos, Brazilijos ir Austrijos rinktinės. Šios trys komandos varžysis su lietuvėmis dėl 21–24 vietų.

Ketvirtadienį miniturnyro pusfinalyje susitiks Lietuva – Gvinėja ir Austrija – Brazilija, o penktadienį vyks rungtynės dėl 21–22 ir 23–24 vietų.

Jau aišku, kad Lietuvos rinktinė nebus silpniausia tarp 18 turnyre dalyvaujančių Europos komandų. Tarp europiečių blogiausiai pasirodė Italijos merginos, kurios antrajame etape nesurinko nė taško. Itales grupėje aplenkė Korėjos, Brazilijos ir Argentinos komandos.

Taškų taip pat neiškovojo Meksikos ir JAV rankininkės. JAV komanda pasižymėjo ypač silpnu puolimu, o rungtynių su austrėmis antrajame kėlinyje neįmetė nė vieno įvarčio. Austrijos rinktinė šias rungtynes laimėjo 34:6 (20:6).

Į atkrintamąsias varžybas pateko net septynios Europos komandos: Nyderlandai, Švedija, Norvegija, Danija, Vokietija, Vengrija ir Šveicarija. Iš kitų žemynų į europiečių būrį prasibrovė tik Angolos rankininkės.

Visas penkerias iki šiol vykusias rungtynes laimėjo tik Vengrijos merginos, kurios pernai tapo Europos 19-mečių čempionėmis. Antrajame etape šešis taškus taip pat iškovojo Nyderlandų rinktinė, tačiau jai buvo nurašytas vienas pirmajame etape prarastas taškas.

Ketvirtadienį ketvirtfinalyje žais Nyderlandai – Angola, Norvegija – Šveicarija, Vokietija – Švedija ir Vengrija – Danija. Pusfinalio rungtynės vyks penktadienį, finalo – sekmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.