56-erių moteris pabudo manydama, kad ji paauglė ir dabar devintasis dešimtmetis

Keturių anūkų močiutė nualpo prie bažnyčios esančioje automobilių aikštelėje ir pabudo manydama, kad dabar yra devintas dešimtmetis, o jai 18 metų.

 Kai moteris neteko sąmonės, ji pabudo ligoninėje negalėdama prisiminti pastarųjų 40 metų. <br> 123rf nuotr.
 Kai moteris neteko sąmonės, ji pabudo ligoninėje negalėdama prisiminti pastarųjų 40 metų. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-07 20:50, atnaujinta 2019-03-08 12:13

Vieną dieną Kim Harris Denicola (56 m.), gyvenanti Baton Ruže, JAV, išėjo iš bažnyčios, bet staiga jos regėjimas tapo neryškus.

Sąmonės netekusi moteris pabudo ligoninėje, negalėdama prisiminti pastarųjų 40 metų. Amerikietė po 14 metų santuokos negalėjo prisiminti net savo vyro Davido (60 m.), vaikų, anūkų vardų ir kas yra dabartinis JAV prezidentas. 

Paskutinė diena, kurią ji prisiminė, buvo jos mokyklos baigimo diena. Be to, moteris buvo sugniuždyta, kai sužinojo, kad jos tėvai mirė prieš kelerius metus.

Gydytojai moteriai, kuri vadovauja maisto įpakavimo verslui, diagnozavo praeinančiąją globalinę amneziją ir įspėjo, kad ji tikriausiai niekada jau nesusigrąžins prisiminimų.

Nors Kim neprisimena, kas nutiko, bet ji perpasakojo, ką kiti sakė, kaip ji išėjusi iš bažnyčios pasijuto blogai.

„Paskambinau savo vyrui ir pasakiau, kad labai skauda galvą ir nežinau ką daryti. Jis man liepė nevairuoti ir paprašyti kurios nors moters, kad nuvežtų mane į ligoninę“, – sakė ji.

Pabudus ligoninėje, paskutinis dalykas, kurį pacientė prisiminė, buvo paskutinė diena mokykloje.

„Aš išėjau iš mokyklos ir ėjau link automobilio. Laikiau egzaminą, nes tai buvo paskutinieji metai mokykloje.

Kai slaugytoja paklausė, kelinti dabar metai, atsakiau, kad devintas dešimtmetis. Kai paklausė, kas yra dabartinis prezidentas, pasakiau, kad Ronaldas Reaganas“, – pridūrė Kim.

Vyrui buvo labai skaudu, kad žmona neprisimena jo. Kim taip pat negalėjo prisiminti tiek savo vaikų, tiek anūkų. Tačiau jai labai skaudu buvo, kai sužinojo, kad nebeturi tėvų.

„Jaučiausi pasimetusi. Vis laukiau, kada pasirodys tėtis ir mama, bet jie taip ir neatvyko. Nežinojau, kad jie mirė. Aš neprisiminiau savo vaikų bei anūkų“, – pridūrė amerikietė.

Kim išsigando, kai pamatė savo atvaizdą veidrodyje, nes visą laiką buvo įsitikinusi, kad yra paauglė.

„Supratimas atėjo tada, kai nuėjau į tualetą ir pažiūrėjau į veidrodį. Nebuvau ta mergina, kurią prisimenu. Prieš mane stovėjo 56-erių metų moteris“, – tęsė pasakojimą ji.

Tris dienas Kim buvo atliekami išsamūs medicininiai tyrimai, stengiantis surasti priežastį, kuri sukėlė tokią staigią amneziją. Tačiau gydytojai nė nenutuokia, kodėl pacientės atmintis netikėtai dingo.

„Niekas nenori pasakyti, kas iš tiesų nutiko. Tai galėjo būti nestiprus insultas, kurio jie nemato, ar nedidelė smegenų trauma. O gal tai buvo reakcija į vaistus, kuriuos išgėriau, kad numalšinčiau raumenų skausmą, naktį prieš nualpstant“, – aiškino ji.

Be tikslios diagnozės nustatymo, pacientei buvo pranešta, kad ji kenčia nuo praeinančios globalinės amnezijos – staigaus atminties netekimo.

Tokio tipo amenzija yra gana reta ir medikai tvirtina, kad ji tikriausiai niekada neatgaus prarastų prisiminimų.

„Atminties praradimo laikas yra ilgesnis. Ji grįžo atgal į laikus, kai nepamena kompiuterių. Taigi, toks atminties netekimo tipas atrodo gana neįprastas.

Dabar jos vyras, rodydamas šeimos nuotraukas, stengiasi padėti atgaivinti atmintį“, – atskleidė gydytoja Tasha Shamlin.

Ją stebina, kokie maži yra mobilieji telefonai, ir bando iš naujo išmokti jais naudotis. Ji net galvojo, kad jos televizorius ir yra kompiuteris.

„Paskutinis televizorius, kurį prisimenu, buvo dėžė ant žemės ir norint perjungti kanalus, reikėdavo prieiti prie jo.

Dabar mūsų televizorius kabo ant sienos, jis labai plonas. Žiūrėti televiziją dabar atrodo kaip visiškai nauja patirtis“, – tvirtino moteris.

Nors Kim ir priblokšta 2019-ųjų metų technologijų, apie socialinį tinklą „Facebook“ ji galvoja kiek kitaip.

„Tai atrodo gal ir smagiai, bet panašu, kad žmonės daug ginčijasi ir per daug atskleidžia detalių apie savo privatų gyvenimą“, – teigė ji.

Moters vyras palengva ją moko ir apie politiką.

„Aš nežinojau, kas yra Donaldas Trumpas, Barackas Obama ar Billas Clintonas. Labai įdomu sužinoti, kaip viskas pasikeitė nuo 80-ųjų iki dabar“, – pasakojo.

Nepaisant visko, Kim į ateitį žvelgia pozityviai.

„Patyriau daug skausmo, bet viską ištverti padėjo vyras ir šeima. Galbūt vieną dieną prisiminimai sugrįš, o gal ir ne, bet aš priimu kiekvieną dieną ir stengiuosi išmokti įsiminti veidus ir vardus bei kaip gyventi 2019-aisiais metais“, – sakė moteris.

Parengta pagal „Daily Mail“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.