„Citrusiniai vaisiai – toli gražu ne geriausias produktas žiemos laikotarpiu. Net tradicinėje kinų medicinoje nurodoma, kad žiemą reikia vengti valgyti mandarinus, citrinas ir apelsinus. Jie atima iš žmogaus organizmo energiją, kuri labai reikalinga imunitetui“, – teigė mokslininkas.
K. Wagnerio tvirtinimu, reikiamą vitamino C kiekį žmogus gali gauti iš daugybės kitų produktų. Pavyzdžiui, sriubų su mėsa, troškintų daržovių su lauro lapeliais, imbierais, kmynais. Nemažai vitaminų išlieka ir šaldytuose vaisiuose bei daržovėse.
„Kad ir kaip girtumėme vitaminą C, jis neturi reikšmingos įtakos organizmui peršalimo metu. Taip pat jis neapsaugo nuo peršalimo ligų. Šis vitaminas gali tik šiek tiek sustiprinti imuninės sistemos atsparumą ekstremaliomis organizmui sąlygomis“, – tikino K. Wagneris.
Nepaisant to, vitaminas C – būtinas, nes jis stiprina organizmo ląsteles. Ypač jis rekomenduojamas rūkoriams, kadangi aprūpina ląsteles laisvaisiais radikalais. Todėl citrusinių produktų nereikėtų išbraukti iš mitybos raciono, tačiau, kas per daug, tas nesveika.