Kinijos maisto ekspertai sako, kad lietuviai turi perspektyvą
įsitvirtinti šios šalies rinkoje, tačiau tam reikės pakeisti
dalies maisto produktų skonį ir pakuotę, nes iš lietuviškų
maisto produktų, pasak pačių kinų, paklausą gali turėti švieži
pieno gaminiai, – technologijos leidžia netgi tokius produktus kaip
sūreliai ir išpilstytas pienas išlaikyti keletą mėnesių.
„Jūsų sūriai puikūs, tačiau sūreliai, jogurtai per
saldūs. Kinai mėgsta saldžius gaminius, tačiau ne tokius, kokius
jūs gaminate. Kitas trūkumas – pakuočių spalvos. Pas mus
nemėgstamos tamsios ir niūrios pakuotės, kurių gan daug jūs
turite“, – lietuviškus maisto gaminius, pristatytus Vilniuje
vykusiame Tarptautinės pienininkystė federacijos (IDF) pieno
kongrese, vertino Kinijos maisto pramonės ekspertas Xueying Mao.
Norintiems į Kiniją tiekti maisto produktus, siūloma parūpinti
šviesiai žalias, mėlynas, auksines, raudonas, baltas pakuotes, jos
turi būti saugios ir lengvai atidaromos, gaminiai turi būti
supakuoti sąlyginai mažomis porcijomis ir tinkami vartoti kelyje.