Gardžiai picomis kvepiančios vietelės vadovas P.Verslovas – ir projekto „Myliu Nidą“ sumanytojas. Jaunas vyras, besistengiantis suaktyvinti šio krašto kasdienybę, neslepia – užsidirbti iš restorano veiklos kol kas nepavyksta.
„Čia daugiau idėjinis dalykas, menas. Aišku, kažkiek gal ir užsidirbame, tačiau viską investuojame į plėtimąsi. Aš pats į Nidą prieš 5 metus atvykau ieškoti padavėjo darbo ir padėti bičiuliui, kuris šalia turi restoraną. Jam prasitarus, kad greta yra laisvas namukas ir pasiūlius čia įkurti savo restoraną, pamėginau. Ir štai, šią vasarą esame įsikūrę ne viename, o trijuose namukuose. Galbūt šiemet pavyks daugiau užsidirbti ir galėsime leisti sau šiek tiek pakeliauti“, – tikisi P.Verslovas.
Nors restoranas prie jūros asocijuojasi su didžiulėmis investicijomis, jaunas verslininkas sako, kad daugiausia kainavo ne vieta, o restorano įranga.
„Tai, kad įsikūrėme prie jūros, dar nieko nereiškia. Namukai yra seni. Viską susitvarkėme, įsirengėme patys. Turime auksarankį, dirbusį statybose. Jis puikiai išmano, kaip panaudoti senas medžiagas iš naujo. Aišku, kad kainavo susipirkti darbo įrangą, grilių. Tačiau čia įsirengti restoraną kur kas pigiau nei centre“, – tikino P. Verslovas.
Vilniečio įkurtas restoranas veikia ne tik dienos metu, kuomet poilsiautojai skuba prie jūros ar po deginimosi keliauja link savo poilsiaviečių. Savaitgalio vakarais čia vyksta reivo vakarėliai, organizuojami šokiai iki ryto. Dėl to restorano savininkai neretai sulaukia skundų.
„Dažnai susiduriame su problemomis dėl keliamo triukšmo. Tik atrodo, kad esame įsikūrę nuošalioje vietoje – muzika nuaidi per visą miestą. Visaip stengiamės su tuo kovoti, juk žmonės atvažiuoja pailsėti ir mums nesinori drumsti ramybės“, – tikina P.Verslovas.
Anot restorano įkūrėjo, į Nidą atvyksta ramybės ieškantys žmonės, kurių amžiaus cenzas – labai įvairus.
„Čia veiklos kur kas mažiau nei Palangoje. Be to, daug gamtos – ji magiška. Mes patys pritraukiame ir jaunimo, ir vyresnio amžiaus žmonių. Lankosi ir hipsteriai, kurie patys vasaromis uždarbiauja pajūryje, ir labai pasiturintys, didžiulėms įmonėms vadovaujantys žmonės. Džiaugiamės, kad esame gana žinomi. Teko girdėti, kad kai kurie žmonės į Nidą atvažiuoja tam, kad apsilankytų mūsų restorane“, – sakė pašnekovas.