Dvi skrydžių bendrovės paskelbė atšaukiančios skrydžius į Kairą, Lietuvoje pokyčių nenusimato

Didžiosios Britanijos ir Vokietijos aviakompanijos „British Airways“ ir „Lufthansa“ šeštadienį pranešė stabdančios skrydžius į Kairą. Savo sprendimą jos aiškino saugos ir saugumo sumetimais, tačiau daugiau detalių nepateikė.

Didžiosios Britanijos ir Vokietijos aviakompanijos „British Airways“ ir „Lufthansa“ šeštadienį pranešė stabdančios skrydžius į Kairą.<br>REUTERS/Hannah McKay / scanpix nuotr.
Didžiosios Britanijos ir Vokietijos aviakompanijos „British Airways“ ir „Lufthansa“ šeštadienį pranešė stabdančios skrydžius į Kairą.<br>REUTERS/Hannah McKay / scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2019, 10:48 AM, atnaujinta Jul 21, 2019, 2:35 PM

Britanijos kompanija nurodė skrydžius stabdanti savaitei, o Vokietijos bendrovės atstovai iškart komentavo, kad skrydžiai bus atnaujinti šiandien.

Abi kompanijos išplatino trumpus dviejų sakinių pareiškimus elektroniniu paštu. „British Airways“ skrydžių sustabdymą susiejo su tuo, ką pavadino atsargumo priemone, kurią reikia išsamiau įvertinti.

„Lufthansos“ atstovai komentavo, kad stabdo skrydžius dėl atsargumo sumetimų, tačiau paminėjo tik saugą, bet ne saugumą, kaip priežastį. Daugiau detalių kompanijų atstovai nepateikė.

Sutapimas ar ne, bet sprendimas priimtas tuo metu, kai Britanija svarsto savo atsaką į penktadienio incidentą, kuomet Iranas sulaikė su Britanijos vėliava plaukusį naftos tanklaivį Hormūzo sąsiauryje, taip pat – augant įtampai dėl JAV sankcijų poveikio Irano ekonomikai ir naftos eksportui.

Minėtas sąsiauris yra už 2 500 km nuo Kairo.

„Lufthansos“ atstovas Talis Muscalis priminė, kad kompanija keleivius į Kairą skraidina du kartus per dieną: iš Frankfurto ir Miuncheno.

Lietuvos oro uostų atstovas žiniasklaidai Tadas Vasiliauskas komentavo, jog iš Lietuvos visi skrydžiai vyksta įprasta tvarka. Minėtų oro linijų sprendimai didesnės įtakos skrydžiams iš Lietuvos neturi.

Priešpiet pranešta, jog Vokietijos oro bendrovė „Lufthansa“ po trumpos pauzės atnaujino skrydžius į Egipto sostinę Kairą. „Skrydžiai vėl vyks įprastai“, – pareiškė kompanijos atstovas. Sekmadienį planuojami trys reisai iš Vokietijos į Kairą, du iš Frankfurto prie Maino ir vienas iš Miuncheno.

„Visi orlaiviai skris pagal tvarkaraštį. Skrydžiai į Kairą šeštadienį buvo sustabdyti dėl neaiškios saugumo padėties Kaire“, – sakė „Lufthansa“ atstovas.

Egipto aviacijos agentūra  oro bendrovių „Lufthansa“ ir „British Airways“ sprendimą sustabdyti savo skrydžius į Kairą pavadino politiškai motyvuotu. „Visi Egipto oro uostai yra gerai apsaugoti. Saugumas ten viršija įprastus reikalavimus“, – sakė agentūros pirmininkas Sami al-Hifnawis.

Skrydžių nutraukimas esą neturi nieko bendro su aviacija, o jo priežastys – politinės.

Skrydžių nutraukimas reiškia nesėkmę šalies turizmo sektoriui, kuri po kelerių metų sąstingio vėl pamažu atsigauna. „Visuomet, kai Egiptas atsigauna, įvyksta dirbtinai sukelta krizė“, – pabrėžė S. al Hifnawis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.