Už seksualinius nusikaltimus jau nuteistam kino prodiuseriui Harvey Weinsteinui – dar 16 metų kalėjimo

Buvęs Holivudo kino magnatas Harvey Weinsteinas ketvirtadienį Los Andžele nuteistas dar 16 metų kalėti už 2013 m. pateiktus kaltinimus dėl išžaginimų ir seksualinių priekabiavimų, praneša BBC.

Harvey Weinsteinas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Harvey Weinsteinas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2023, 10:27 PM, atnaujinta Feb 23, 2023, 10:37 PM

70-metis vyras jau atlieka 23 metų bausmę už kitą nuosprendį Niujorke.

Gandai apie netinkamą H. Weinsteino elgesį Holivude sklandė daug metų, tačiau dėl jo padėties šioje industrijoje mažai kas buvo pasirengęs mesti jam iššūkį.

Viskas pasikeitė 2017 metais, kai buvo paskelbti skandalingi kaltinimai H. Weinsteinui, pradėję judėjimą „#MeToo“ ir atvėrę galimybę moterims pasisakyti prieš seksualinį smurtą darbovietėse.

Nuo to laiko dešimtys moterų teigė tapusios H. Weinsteino aukomis.

Po nuosprendžio Niujorke, kuriuo jam skirta 23 metų laisvės atėmimo bausmė, sekė kaltinimai Los Andžele, susiję su keturiomis moterimis.

Praėjusių metų pabaigoje po dvi savaites trukusių svarstymų prisiekusieji pripažino jį kaltu dėl trijų iš septynių kaltinimų – prievartinio išžaginimo, prievartinio oralinio sekso ir seksualinės penetracijos svetimkūniu. Šie kaltinimai susiję su „Jane Doe #1“; nusikaltimai buvo įvykdyti 2013 metų vasarį vieno Beverli Hilso viešbučio kambaryje.

Aštuoni prisiekusieji vyrai ir keturios moterys išteisino H. Weinsteiną dėl vieno kaltinimo prievarta grabinėjus kitą moterį.

Jie nepriėmė sprendimo dėl kaltinimų, susijusių su įtariamais kitų dviejų moterų užpuolimais. Viena iš šių moterų, pasak jos advokatų, yra Kalifornijos gubernatoriaus Gavino Newsomo žmona Jennifer Siebel Newsom.

Los Andželo aukštesniojo teismo teisėja Lisa Lench teismo procesą dėl šių kaltinimų paskelbė neteisingu.

„Oskarą“ pelnęs prodiuseris neigė visus kaltinimus, o jo advokatas siekė pavaizduoti jo kaltintojas melagėmis, niekada neturėjusiomis lytinių santykių su jo klientu, arba moterimis, savo noru atsigulusiomis ant aktorių atrankos sofos, kad už seksą gautų geresnes sąlygas konkurencijos persmelktame kino pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.