V. Vaičiulienė Seimo nario padėjėjos darbą iškeitė į mados verslą

2013 m. kovo 2 d. 16:49
Beatričė Jurevičiūtė („Lietuvos rytas“)
Nuosavas verslas mieliau už šiltą vietelę prie valdžios. Taip nutarė iš Panevėžio kilusi modeliuotojos talentą turinti Viktorija Vaičiulienė (28 m.). Dirbdama Seime ji laisvą minutę ant popieriaus skiaučių braižydavo drabužių eskizus.
Daugiau nuotraukų (1)
Buvusi tuomečio Seimo nario Lino Karaliaus padėjėja nejaučia parlamento koridorių ilgesio. Jie visai nepanašūs į tą jaukią vietą, kurioje Viktorija darbuojasi dabar.
Prieš mėnesį Vilniuje duris atvėręs drabužių salonas „V & V Boutique” – dar viena išsipildžiusi moters svajonė.
V. Vaičiulienė dar būdama moksleivė parduotuvėse ieškodavo gražių audinių. Tačiau baigusi mokyklą ji pasirinko ne drabužių modeliuotojos, o perspektyvesnę teisininkės profesiją.
„Universitete bendramokslės manęs klausinėdavo, kur pirkau vieną ar kitą suknelę. Nedaug kas žinojo, kad drabužius sau kuriu pati. Laikui bėgant giriančių mano modelius daugėjo. Tada ir pradėjo kirbėti idėja kurti drabužius kitiems”, – „Stiliui” pasakojo Viktorija.
Noras puoštis ne tik pačiai, bet ir gražinti kitas moteris Viktorijai nesumažėjo ir po sūnaus Dominyko gimimo, nors berniukas reikalavo labai daug mamos dėmesio. Žmonos pomėgiui nesipriešino ir vyras Tomas.
„Neketinau būti tik namų šeimininkė. Nenorėjau nubraukti visko, kuo domėjausi anksčiau. Sūnus užmigdavo, o aš imdavau į rankas pieštuką ir ant lapo išliedavau savo idėjas. Taip vienas po kito atsirado mano drabužių modeliai. Kai ko nors labai trokšti, žodis „negaliu” neegzistuoja”, – kalbėjo V. Vaičiulienė.
Moteris mintyse kūrė ir savo svajonių parduotuvės vaizdą: interjere dominuos balta spalva, širdžiai mielos detalės, o baldai bus kruopščiai atrinkti sendaikčių turguje ir atnaujinti.
„Mano nuomone, madingiausia yra tai, kas žmogui tinka. Kurdama kolekcijas aš aklai neseku tų metų mados tendencijomis. Nemanau, kad mano drabužiai galėtų konkuruoti su žymių dizainerių kūriniais. Užbaigdama būsimo drabužio viziją niekuomet nepasmerkiu jo būti tik madingo”, – aiškino modeliuotoja.
Jos kolekcijos atsiranda ne iš sapnų, ne iš gamtos ar kosmoso reiškinių, o iš žemiško ir natūralaus noro gražiai atrodyti. Kurdama drabužius Viktorija stengiasi derinti tik kelias spalvas. Chaosas ir detalių gausa – ne jos kūrybos bruožai. Moteriai priimtiniausia – pastelinių, šiltų spalvų gama.
Paklausta, ar teisės magistro diplomas taip ir liks stalčiuje, į mados verslą nėrusi moteris priminė patarlę: nespjauk į vandenį, iš kurio vėliau gali tekti gerti.
„Dabartinė mano veikla labiau tinka mano meniškai prigimčiai nei teisininko darbas. Tačiau nuosavame versle teisinės žinios irgi labai praverčia”, – patikino drabužių kūrėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.