Mirė dizainerė, „Buboo“ įkūrėja Erika Puodėnienė

Pirmąjį birželio šeštadienį mirė žinoma dizainerė, prekės ženklo „Buboo“ įkūrėja Erika Puodėnienė. Apie tai feisbuko puslapyje pranešė „Lietuvos kūrėjai“.

 Erika Puodėnienė.
 Erika Puodėnienė.
 Erika Puodėnienė.
 Erika Puodėnienė.
 Erika Puodėnienė.
 Erika Puodėnienė.
 Erika Puodėnienė.
 Erika Puodėnienė.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 5, 2023, 11:19 PM, atnaujinta Jun 5, 2023, 11:36 PM

Pranešama, kad Erika kurį laiką kovojo su sunkia liga.

„Sudie, Erika! Kilk aukštai virš debesų pildyti savo nesustabdomų kūrybiškumo svajonių! Mes daugybę kartų Jums rašėm apie „Buboo“ šeimą, apie kepures, suvienijusias šeimas, apie kokybės troškimą ir ėjimą pirmyn, kupiną nuoširdumo, tikrumo, bendrystės.

Už šio šeimos verslo vairo stovėjo Erika ir Mindaugas, kurie kūrė Lietuvai, Lietuvą, Lietuvoje. Jų mažas šeimos verslas kopė į kalnus, lankė tarptautines parodas, dideliu darbu įrodė, kad kai tiki tuo, ką darai – gali nuveikti labai daug.

Erika visada norėjo daug, ji gyveno pilna koja, kiek tik galėjo, į kiekvieną renginį ji registruodavosi trumpa žinute „Būsiu“.

Deja, birželio 3 dieną Erika Puodėnienė pralaimėjo kovą su ilgai ją kankinusia liga. Ši žinia persmelkė visą bendruomenę – dar negalime tuo patikėti, kad prigriebusi kokį skanėstą ji nebeįlėks į susitikimus, nebesidalins savo patirtimi, kad nebeparašys tos žinutės „Būsiu“.

Viso Lietuvos kūrėjų klubas vardu reiškiame didžiulę užuojautą šeimai – vyrui, sūneliui ir dukrytei, sesei, mamai ir kitiems artimiesiems.

Liūdime su Jumis iš visos širdies. Erika visada pirma reikšdavo paramą visiems likimo nuskriaustiems – aukodavo vaikams, Ukrainai ir kur tik kas paprašydavo ištiesti pagalbos ranką.

Palaikykime šį šeimos verslą įsigydami „Buboo“ kepures, rūbus, padėdami „Buboo“ šeimos klubui augti ir gyvuoti ilgai ilgai. Erika to būtų tikrai norėjusi!“ – rašoma įraše.

2018-aisiais Eriką kalbino „Lietuvos ryto“ televizija.

Sėkmingai karjeros laiptais Amerikoje kopusią lietuvę emigrantę namo parviliojo meilė. Tačiau Erika Puodėnienė įrodė, kad svajonių ir galimybių šalimi gali būti laikoma ne tik Amerika, bet ir Lietuva.

Grįžusi į gimtinę ji įkūrė sparčiai augantį lietuvišką prekės ženklą, o jos kuriami drabužiai buvo pristatomi ir mados parodose Paryžiuje. Šios veiklos moteris ėmėsi grįžusi į Lietuvą po 8-erių metų praleistų Amerikoje, o per 5-erius metus Erikos verslas išaugo nuo vaikiškų kepurių iki drabužių visai šeimai.

„Dirbau penkių žvaigždučių viešbučiuose „Marriot“, „Hillton“, vadovavau 30–40 žmonių. Turėjau nusipirkusi namą: su paskola, kaip populiaru, ir mašiną. Atrodė, kad šaknys įleistos ir niekas Lietuvoje netikėjo, kad aš grįšiu, nes atrodė, kad susidėliojo gyvenimas. Visgi vieną vasarą grįžau atostogų, sutikau savo vyrą ir nebeišvažiavau“, – tuomet pasakojo „Buboo“ prekės ženklo įkūrėja Erika.

Svajonių ir galimybių šalimi vadinamos Amerikos lietuvė ilgėjosi tik dėl vienos priežasties.

„Ypatingai ilgėjausi, kai pas mus atėjo žiema, o aš Amerikoje gyvenau šiltoje vietoje. Pas mus žiema buvo, kaip Lietuvoje pavasaris, tai man buvo sunkus adaptacinis periodas. Buvo toks blaškymosi etapas: ką aš čia, su tais kailiniais, ten būčiau, būtų šilta“, – 2018-aisiais pasakojo ji.

Už Atlanto išvykusi studijuoti, nuo padavėjos iki vadovės pareigų pakilusi lietuvė tuomet teigė Amerikoje išmokusi sunkiai dirbti. O tai pravertė kuriant verslą Lietuvoje. Pirmiausiai lietuvė pradėjo kurti vaikiškas kepures.

Sulaukusi sėkmės – ėmėsi ir drabužių vaikams bei suaugusiems. Tuo metu verslininkė pasakojo pati parenkanti audinius, ieškodavo jų važinėdama po Europos gamyklas, kurdavo modelius, o drabužius sukirpdavo, konstruodavo ir siūdavo jau kiti – samdyti darbuotojai.

„Stebuklų nebūna. Jeigu kažkas galvoja, kad jei pradedi verslą, gali Havajuose pliaže su kokteiliu gulėti ir nieko nedaryti, tai tikrai taip nėra. Aukojame ir atostogas, ir savaitgalius, aukojame ir vakarus, ir naktis“, – apie sunkų darbą tada kalbėjo Erika.

Nors Amerikoje moteris studijavo inžineriją, visada traukė mada. Meilę drabužiams, kaip ji sakė, paveldėjusi iš mamos.

„Ji ir į pensiją išėjusi siuvai, po parduotuves vaikšto, žiūri, kokios mados, man net skambina – žinai, dabar visose parduotuvėse štai tokia tendencija“, – kalbėjo Erika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.