Gestų kalbos vertėjas – nepakeičiamas padėjėjas

Augantis gestų kalbos vertimo paslaugų poreikis Lietuvoje rodo, kad klausos negalią turintys žmonės gyvena aktyvų ir turiningą kultūrinį, mokslinį ir socialinį gyvenimą. Paslaugų prieinamumas leidžia jomis naudotis įvairiose srityse, o vertėjas dažnai tampa nepakeičiamu talkininku ne tik kasdieniuose darbuose, bet ir įgyvendinant svajones.

Laidos stop kadras.
Laidos stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Aš galiu

Mar 31, 2016, 3:48 PM, atnaujinta Apr 10, 2018, 9:31 AM

Šiuo metu Lietuvoje 5 gestų kalbos vertėjų centrai teikia gestų kalbos vertimo paslaugas Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio apskrityse. Kiekvienas nurodytas gestų kalbos vertėjų centras teikia gestų kalbos vertimo paslaugas kurtiesiems ir apima po dvi apskričių teritorijas. Padalinius turi Vilniaus ir Kauno centrai. Vilniaus centras padalinį turi Alytuje, Kauno – Marijampolėje.

2015 metais gestų kalbos vertėjų centruose vertimo paslaugas teikė 96 vertėjai. Suteiktos 48 196 lietuvių gestų kalbos vertimo paslaugos, kurias gavo 2 863 kurtieji: vienas gestų kalbos vertėjas teikė paslaugas vidutiniškai 31 kurčiajam.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.