Plastinės operacijos šunims: putlesnės lūpos, nusiurbti riebalai ir botokso injekcijos

Pasaulyje vis dažniau kalbama apie plastines operacijas, grožio, jaunystės kultą. Grožio industrija taip įsismarkavo, kad net keturkojų augintojai ryžtasi protu nesuvokiamiems veiksmams. Tai plastinės chirurgijos procedūros augintiniams. Pastaruoju metu Vakarų Valstybėse itin populiarios snukio odos patempimo, riebalų nusiurbimmo, dantų tiesinimo procedūros bei botokso injekcijos raukšlių lyginimui. Visų šių procedūrų komplektas kainuoja apie 30 tūkst. litų.

Plastinės chirurgijos paslaugos gyvūnams - labai brangios, tačiau populiarios.<br>wave3.com nuotrauka
Plastinės chirurgijos paslaugos gyvūnams - labai brangios, tačiau populiarios.<br>wave3.com nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 6, 2013, 7:30 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 9:06 PM

Dobermaną auginanti Heather Hughes iš Los Andželo nusprendė kreiptis į plastikos chirurgus dėl per daug nulinkusių šuns ausų, rašoma portale „Dailymail“.

Trisdešimt minučių trunkančios operacijos metu į ausis įstatomi implantai, kurie leidžia ausims būti stangresnėms.

Tiesa, kai kuriais atvejai plastinė chirurgija naudojama sveikatos būklei gerinti.

Pavyzdžiui Nora Vanatta iš Tualatino, pageidavo, kad jos taksų veislės šuniui būtų pašalintas riebalų ir suglebusios odos sluoksnis ant pilvo.

„Šeimininkas, turėdamas gražų gyvūnas tampa laimingesnis ir gali jį parodyti kitiems“, - sakė Nora, džiaugdamasi, kad šuo gali gyventi normalų gyvenimą, žaisti ir bėgioti.

Tuo tarpu Denise ir Davidas Smartai iš Šiaurės Jorkšyro Jungtinėje Karalystėje išleido beveik 35 tūkst. litų už plastines operacijas, kurios gelbėjo šunį nuo aklumo.

Penkerių metų šuo kenčia nuo retos ligos, kurios pasekmės – per didelis kiekis odos. Oda, gausiai auganti ant snukio, grasino šuniui aklumu.

Pagal gyvūnų draudimo bendrovės „Petplan“ pateiktus duomenis, vien 2010 metais estetinio šunų nosies koregavimo procedūrų atlikta už 6,7 mln. litų. Už 4,2 mln. litų atlikta akių vokų ir snukio odos patempimo procedūrų.

Tačiau draudimo bendrovės kosmetinių plastinės chirurgijos procedūrų dažniausiai nepadengia.

Kai kurie Amerikos veterinarijos akademijos nariai pranešė, kad yra prieš bet kokią plastikos chirurgiją gyvūnams vien tik dėl estetinių pageidavimų. Tačiau yra ir tokių, kurie mano, kad nuo gyvūno estetinio grožio priklauso ir šeimininko laimė.

Daktaras Edgardas Brito iš Sao Paulo teigia, kad kai kurių veislių atstovams būtina plastiko chirurgų pagalba, siekiant patobulinti veislei būdingus bruožus ir pakoreguoti proporcijas.

Parengė Šarūnas Meškys

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.