Nutukusį taksą plastikos chirurgai pavertė tikru gražuoliu

Antsvoris kankina ne tik žmones. Pomėgį valgyti daug ir riebiai, dienomis drybsoti ant sofos, o mintis apie sportą atidėti rytojui šeimininkai perduoda ir savo keturkojams augintiniams. Ir taip iš sveiko gyvūno šuo tampa ligotu drimba. Portlande gyvenantis Obie ir jo šeimininkė – veterinarijos gydytoja Nora Vanatta – po metų kankinančių dietų ir grožio procedūrų vėl gali džiaugtis nuostabiomis gyvenimo akimirkomis. Dar prieš metus šuo svėrė 34 kilogramus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 11, 2013, 2:23 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:22 AM

Šunelis ėmė tukti tuomet, kai gyveno pas savo pirmuosius, vyresnio amžiaus šeimininkus, kurie keturkojį labai mylėjo, šėrė kuo tik galėjo ir nė negalvojo apie šunį „varginančius“ pratimus. Nebegalėdami tinkamai pasirūpinti, pirmieji šeimininkai neteko teisės globoti nutukusio šuns.

Prieš metus socialiniuose tinkluose paviešintos nuotraukos, kuriose matyti, kaip kenčia gyvūnas, kurio nudribęs milžiniškas pilvas velkasi žeme. Ką jau bekalbėti apie sukietėjusią odą, kuri susiformavo dėl nuolatinės trinties. Tačiau išgelbėti nukankintą šunį pasiryžo tokią jo būklę pamačiusi N.Vanatta. Penkerius metus išgyvenusio šuns gyvybė galėjo greitai užgesti, jei niekas juo nebūtų susirūpinęs.

Dar tada, kai Obie svėrė 34 kg, jo šeimininkė privalėjo šunį aprengti specialia apranga, kuri neleistų šuns pilvui trintis į grindis.

Visus metus šeimininkė fiksavo šuns pokyčius, juos aprašinėjo ir talpino socialiniuose tinkluose. Gailėdami nelaimingo šuns, žmonės puolė aukoti pinigus, už kuriuos šeimininkė galėjo išgelbėti šuns gyvybę ir leisti šuniui gyventi normalų gyvenimą.

Praėjusį pavasarį Obie buvo atsikratęs beveik 20 kg svorio. Tokio rezultato šunelis pasiekė priverstas laikytis itin griežtos dietos. Netekus beveik dviejų trečdalių kūno svorio, liko kabėti didžiulis kiekis nepageidaujamos nukarusios odos. Šeimininkei neliko nieko kito, kaip guldyti Obie ant operacinio stalo, o plastikos chirurgai pašalino nereikalingą odos kiekį, likusį po dietos.

Visame pasaulyje pagarsėjęs Obie buvo pravardžiuojamas pačiais negražiausiais žodžiais. Tačiau lygiai prieš metus, N.Vanatta ėmėsi to, kuo šiandien gali didžiuotis – išgelbėjo skausmingai mirštančią gyvybę.

„Džiaugiuosi, kad šis šuo gali ir vėl gyventi normalų gyvenimą“, - sakė N.Vanatta.

„Tikiuosi, kad šis pavyzdys įkvėps viso pasaulio gyvūnų augintojus tinkamai prižiūrėti savo augintinius“, - vylėsi Obie šeimininkė.

Dabar Obie sveria 12 kilogramų. Šeimininkės kantrybės, užsispyrimo bei plastikos chirurgų dėka šuo iš bjauraus nutukėlio tapo tikru gražuoliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.