Skaivą ir jos šunis šlykščiai įžeidinėję interneto komentatoriai sės į teisiamųjų suolą

Pykčio ir blogio pritvinkę interneto vartotojai, rašantys nešvankius ir įžeidžiančius komentarus kaip reikiant įsiutino pramogų pasaulio atstovę, radijo laidų vedėją Skaivą Jasevičiūtę. Kas kart atsivertusi naujienų portaluose esančius straipsnius apie ją ir jos šunis, Skaiva matydavo itin pasibjaurėtinus komentarus. Neiškentusi patyčių Skaiva visus internetinius komentatorius padavė į teismą.

S.Jasevičiūtė ir jos taksas.<br>Š.Meškio nuotr.
S.Jasevičiūtė ir jos taksas.<br>Š.Meškio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 20, 2013, 9:51 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:14 AM

Kaip S.Jasevičiūtė rašė socialinio tinklo asmeninėje paskyroje, jos kantrybės taurė jau perpildyta.

„Mieli mano „Facebook“ bičiuliai, aš tikiu, kad daugumai jau atsibodo mano nuolat keliamos šunų ir šuniukų foto, bet kadangi esu ir jaučiuosi laiminga tai darydama - taip elgsiuos ir toliau. Esu jau pakankamai didelė teta, kad leisčiau sau gyvent taip, kaip man patinka ir negalvot kas ką pagalvos. Taigi niekada neįsižeisiu, jei išmesit mane iš draugų, šis mano puslapis skirtas mano hobiui ir veislynui. O visus tuos, kurie nuėję į naujienų portalus rašinėja, kad aš su savo taksais dulkinuos - jau padaviau į teismą. Ribos yra ir pas mane“, - tikino S.Jasevičiūtė.

Pasak Skaivos, interneto komentatoriai nešvankius komentarus rašo tarsi būtų užsikrėtę blogumu vienas nuo kito. „Tai plinta. Vienas parašė - kitiems smagu, jie atkartoja“, - socialiniame tinkle rašė S.Jasevičiūtė.

„Aš už tai, kad už savo žodžius turime atsakyti. Nemokame gerbti vienas kitų - mokėsime pinigais už tai“, - pridūrė ji.

Anot informacinių technologijų specialistų, anonimiškumo internete negali būti, nes naršant pasauliniame tinkle paliekami pėdsakai, vadinamieji įrašai tarnybinėse stotyse. Dauguma tyrimų baigiasi sėkmingai ir kitus diskriminuojantys asmenys surandami. Nebūtina žinoti net žmogaus elektroninio adreso ar tikro jo vardo.

Pagal vartotojo IP adresą komentatorius gali būti susektas bet kur. Už savo rašliavą tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę internautai. O internetinių svetainių rengėjai patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn gali būti tada, kai siekia išprovokuoti niekinančius komentarus ar patys skelbia diskriminuojančią informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.